Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να μονιμοποιηθούν οι ελεγκτές κομίστρου του ΟΑΣΑ

Ερώτηση κατέθεσαν χτες βουλευτές του Κόμματος

Τη μονιμοποίηση των ελεγκτών κομίστρου του ΟΑΣΑ ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Γιάννης Πατσιλινάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή. Οι δύο βουλευτές του Κόμματος τονίζουν ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται ως ελεγκτές κομίστρου από το 2003, με επαναλαμβανόμενες 8μηνες συμβάσεις.

Με δεδομένο το γεγονός ότι είναι απαράδεκτο αυτό το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας των εργαζομένων, οι Αντ. Σκυλλάκος και Γ. Πατσιλινάκος ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και να συνεχίσει το σύνολο των εργαζομένων την εργασία του.

Σημειώνεται ότι και για τους ελεγκτές κομίστρου το εργασιακό μέλλον παραμένει αβέβαιο, καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τους απολύσει. Ηδη τον περασμένο Σεπτέμβρη απολύθηκαν οι πρώτοι 20 εργαζόμενοι - στην πλειοψηφία τους οικογενειάρχες - μετά τη λήξη των 8μηνων συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Οι συμβάσεις των εργαζομένων αυτών έληξαν τον περασμένο Μάη, αλλά είχαν παραμείνει στην εργασία τους για λίγους μήνες, με δικαστική απόφαση, η οποία τους είχε δικαιώσει προσωρινά. Ανάλογη είναι η διαδικασία που ακολουθείται και για τους υπόλοιπους.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αυτούς κρατούνται στην ουσία επί χρόνια όμηροι των εκάστοτε κυβερνήσεων, καθώς απασχολούνται ανά περιόδους με ολιγόμηνες συμβάσεις, σε διάφορες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Πρόκειται για εκπαιδευμένους από τον ΟΑΣΑ εργαζόμενους, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων του Οργανισμού, αν καταργηθεί το τμήμα ελέγχου κομίστρου, η εισιτηριοδιαφυγή θα ξεπεράσει το 18%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ