Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Μαθήματα αυταρχισμού από την κυβέρνηση

Αντιμέτωποι με ΜΑΤ και δακρυγόνα βρέθηκαν χτες οι συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), οι οποίοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Οι συμβασιούχοι της ΟΑ συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον εμπαιγμό που υφίστανται και από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία αρνείται - όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - τη μονιμοποίησή τους. Εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Μιχ. Λιάπη, ο οποίος λόγω... ανειλημμένων υποχρεώσεων αρνήθηκε να τους δει. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο, αλλά η ηγεσία του υπουργείου μερίμνησε με την παρουσία ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων να απωθήσει τους «απρόσκλητους επισκέπτες».

Στη συγκέντρωση των συμβασιούχων της ΟΑ παραβρέθηκε και μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Μπάμπης Τενές, ο οποίος στηλίτευσε την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που επί χρόνια κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους. Παράλληλα επισήμανε τις ευθύνες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που στην ουσία είναι φορείς του «κοινωνικού διαλόγου», της ταξικής συνεργασίας και συμφωνούν με την κεντρική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, που παίρνουν πίσω όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Μπ. Τενές κατήγγειλε τον αυταρχισμό των ΜΑΤ, αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού του αγώνα των εργαζομένων και κάλεσε τους συγκεντρωμένους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ