Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ
«Ρίζωσε» η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ

Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ συγκροτήθηκε στον Εβρο, μέσα από μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής Γραμματείας Εβρου του ΠΑΜΕ, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι από την αντεργατική επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος της εργατικής τάξης και την ανάγκη να υπάρξει ανάλογη, αγωνιστική απάντηση από τους εργαζόμενους.

Στη σύσκεψη αναδείχτηκε πως, εξαιτίας της πολιτικής που προωθείται από την ΕΕ, τις εκάστοτε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και το μεγάλο κεφάλαιο, χιλιάδες νέοι και νέες στερούνται το δικαίωμα στην εργασία, μπαίνουν στη στρατιά των ανέργων και αυτοί που βρίσκουν δουλιά μπαίνουν στην αγορά εργασίας με τους χειρότερους όρους αμοιβής και εργασίας, που ακυρώνουν στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν.

Σημειώθηκε πως η πείρα των νέων εργαζομένων από τους αγώνες, από την ταξική πάλη, είναι μικρή, καθώς πολύ μικρό ποσοστό νέων εργαζομένων είναι οργανωμένο στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και αποφασίστηκε η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ να παλέψει για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Να παλέψει για να ενταχθούν περισσότεροι νέοι εργάτες και εργάτριες στα σωματεία τους, να δραστηριοποιηθούν και να αγωνιστούν σε ταξική κατεύθυνση με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των νέων εργαζομένων.

Επίσης αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να γίνει πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλιάς όπου εργάζονται νέοι και νέες, στους χώρους κατάρτισης, με την ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, για ενημέρωση και συζήτηση με τους νέους εργαζόμενους, αλλά και για να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ