Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Θα είμαστε όλοι εκεί!

Οι απόμαχοι της δουλιάς προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

Για την αγωνιστική τους κάθοδο στις 12 Νοέμβρη, στην Αθήνα, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ προετοιμάζονται εντατικά οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας. Τη θέληση και την απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο, μετέφεραν οι διοικήσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ στην πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποίησαν, χτες, στη Λάρισα. Στη σύσκεψη, όπου παραβρέθηκαν οι Β. Γεωργαντάς, Χρ. Τριάντης και Δ. Μιάρης, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ, αντίστοιχα, επισημάνθηκε ότι το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αποτελεί σημαντικό σταθμό ταξικών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι οι συνταξιούχοι προετοιμάζονται για νέους, δυναμικούς, αγώνες ενάντια σ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική, που εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει απαρέγκλιτα σήμερα και η ΝΔ, καταδικάζοντάς τους σε εξόντωση με τις πενιχρές συντάξεις, την ακρίβεια, το πετρέλαιο θέρμανσης και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Ιδιαίτερα, όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού τονίστηκε ότι η ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής του θα έχει αποτέλεσμα να ξεπαγιάσουν, φέτος, πολλοί συνταξιούχοι, στο στόχαστρο βρέθηκε η άρνηση του πρωθυπουργού να δώσει έστω και το επίδομα των 500 ευρώ.

Κινητοποίηση για πετρέλαιο και ΛΑΦΚΑ

Με συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι συνταξιούχοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας απαιτούν από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να δώσει επίδομα θέρμανσης για να πάρουν πετρέλαιο, έλεγχο στις τιμές των σούπερ μάρκετ και των φαρμακοβιομηχανιών, επιστροφή του ΛΑΦΚΑ μια κι έξω και καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους 2 συζύγους.

Τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Με ανακοίνωσή της καλεί τους συνταξιούχους όλων των ταμείων να συμμετέχουν μαζικά και να απαιτήσουν να μπει τέρμα στην πολιτική που μέρα με την ημέρα τους καταδικάζει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και ανέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ