Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μπαράζ επιθέσεων «χαιρέτισε» τη Ράις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΚΑΝΤΑΧΑΡ.--

Η χτεσινή επίσκεψη - αστραπή της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της κεντρασιατικής της περιοδείας, «χαιρετίστηκε» με πολλαπλά επεισόδια βίας στη χώρα, τα οποία κόστισαν τουλάχιστον 21 ζωές.

Στη γεμάτη κατοχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ πρωτεύουσα, και μάλιστα στη διπλωματική συνοικία, που είναι γεμάτη κτίρια - φρούρια, έγιναν δύο επιθέσεις με ρουκέτες, η πρώτη εναντίον της κατοικίας του πρεσβευτή του Καναδά, που τραυμάτισε δύο φρουρούς, και η δεύτερη εναντίον της υπηρεσίας πληροφοριών, που προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Στην πορεία της ημέρας, Αφγανοί και Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι «τουλάχιστον» 10 «μαχητές των Ταλιμπάν» (;) σκοτώθηκαν και τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν σε από αέρος επίθεση στην επαρχία Ουρουζγκάν. Τέλος, έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στην ίδια επαρχία.

Οσον αφορά το περιεχόμενο της επίσκεψης που πραγματοποίησε η Κοντολίζα Ράις, που υποτίθεται ότι θα επικεντρωνόταν στην εμπέδωση της «πολιτικής διαδικασίας» μετά τις βουλευτικές εκλογές, τελικά αναλώθηκε στα συνήθη: η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βεβαίωσε τον άνθρωπο των ΗΠΑ στην Καμπούλ, επιλεγόμενο και πρόεδρο της χώρας, Χάμιντ Καρζάι, ότι τα κατοχικά στρατεύματα των ΗΠΑ «θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί στο Αφγανιστάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ