Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του

Την παραίτηση ή την αργία του δημάρχου Κατερίνης, Γ. Αμοιρίδη, από το δημαρχιακό αξίωμα, μετά την καταδίκη του, την περασμένη Δευτέρα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, ζητά, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κατερίνης του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα, με διοικητικές προεκτάσεις. Αν, δηλαδή, μπορεί να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να διοικεί το Δήμο κάποιος που έχει καταδικαστεί για αδίκημα, το οποίο διευκόλυνε την απόπειρα κερδοσκοπίας σε βάρους του Δήμου, ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν πλέον οι ελάχιστες προϋποθέσεις αξιοπιστίας για να παραμείνει δήμαρχος. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με την παραίτησή του. Επειδή όμως, από τις δηλώσεις του, προκύπτει ότι ο ίδιος δεν καταλαβαίνει την ομηρία στην οποία βρίσκεται ο Δήμος, αφού θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία του, θα πρέπει να εφαρμοστεί η διάταξη του Δημοτικού Κώδικα (άρθρο 187)».

Η ΝΕ Κατερίνης του ΚΚΕ καλεί όλα τα κόμματα, τις δημοτικές παρατάξεις, τον τοπικό Τύπο, καθώς και τους μαζικούς φορείς, να πάρουν θέση, γιατί έχουν ευθύνη και «δεν μπορεί να παίζουν με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα». Καλεί ακόμα τους δημότες της Κατερίνης να «σπάσουν τα δεσμά της πελατειακής εξάρτησης και των μικροσυμφερόντων και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ανώμαλη αυτή κατάσταση».

Να σημειωθεί ότι, τόσο ο νυν δήμαρχος, όσο και ο πρώην, Μ. Τερζόπουλος, κρίθηκαν από το δικαστήριο ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή. Η υπόθεση αυτή χρονολογείται από το 1996, όταν είχε παραπεμφθεί σε δίκη ο τότε δήμαρχος, Μ. Τερζόπουλος και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 8μηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος, επειδή προσπάθησε να συμμετάσχει, μέσω τρίτου, σε διαγωνισμό του Δήμου για αγορά οικοπέδου. Από την εκδίκαση της υπόθεσης, είχε προκύψει και εμπλοκή του σημερινού δημάρχου, αντιδημάρχου τότε, Γ. Αμοιρίδη.

Αμέσως μετά την καταδίκη του, ο πρώην δήμαρχος είχε τεθεί σε αργία, ενώ ο σημερινός δήμαρχος δηλώνει ότι «δεν πρόκειται κανένας και τίποτα να τον κουνήσει από τη θέση του». Στο θέμα απέφυγε να τοποθετηθεί ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Β. Βλασόπουλος, που, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ