Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΤΖΑΝΕΙΟ»
Χρωστούν υπερωρίες στους εργαζόμενους

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους που προέρχονται από τη νυχτερινή εργασία, τις εξαιρέσιμες αργίες και τις υπερωρίες, του Δεκέμβρη του 1999, ζητούν οι εργαζόμενοι του «Τζάνειου». Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Προσωπικού του «Τζάνειου» αποφάσισε την πραγματοποίηση τετράωρης (10 π.μ - 2 μ.μ) προειδοποιητικής στάσης εργασίας σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος προσωπικού, το επιχείρημα για την καθυστέρηση καταβολής των υπερωριών, είναι πως οι σχετικές πιστώσεις που είχαν εγκριθεί για το 1999 δεν επαρκούσαν για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρου του έτους. «Το γεγονός είναι πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας - συνεχίζει η ανακοίνωση - κάτω από αντίξοες συνθήκες και φοβερό φόρτο εργασίας, ανταποκρίνονται με απαράμιλλο τρόπο στην κοινωνική τους αποστολή, πιεζόμενοι ακόμα περισσότερο από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν. Ελλείψεις, οι οποίες τους υποχρεώνουν να εργάζονται πέραν του νόμιμου ωραρίου τους και πολλές φορές, χωρίς ημέρα ανάπαυσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχουν 300 κενές θέσεις!»

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα - Συνεργαζόμενοι» με ανακοίνωσή της ζητά να τεθεί στη Γενική Συνέλευση και θέμα για τις επικείμενες αλλαγές στα πλαίσια της λεγόμενης μεταρρύθμισης του ΕΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ