Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 64
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολλά τα «δανεικά»

Εκτός απ' το νέο αξονικό τομογράφο, στα υπόγεια του ΚΑΤ βρίσκεται και ο θάλαμος με υπερβαρική οξυγονοθεραπεία, που μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο «Αγίων Αναργύρων» μετά τις καταστροφές του σεισμού και τη διάλυση, στην ουσία, του ογκολογικού νοσοκομείου.

Η μονάδα αυτή είναι μοναδική για το Λεκανοπέδιο Αττικής και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της νόσου των δυτών, των δηλητηριάσεων με μονοξείδιο του άνθρακα κλπ. (Ενας τέτοιος θάλαμος λειτουργεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο ενώ υπάρχουν δύο ιδιωτικές μονάδες στο Λεκανοπέδιο).

Ακόμα δε λειτούργησαν εφτά απ' τα - πολύτιμα - κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που μεταφέρθηκαν, επίσης, απ' τους «Αγίους Αναργύρους».

Το ΚΑΤ λοιπόν - απ' τα μεγαλύτερα τραυματολογικά κέντρα - στα Βαλκάνια επανδρώνεται με «δανεικό» εξοπλισμό.

Διότι και ο παλιός αξονικός τομογράφος είναι «δανεικός» απ' το ΙΚΑ. Επίσης και ο μαγνητικός τομογράφος που απέκτησε πρόσφατα το ΚΑΤ - αλλά δε λειτουργεί ακόμα - ανήκει κι αυτός στο ΙΚΑ.

Ετσι στην ώρα της ανάγκης ο ασθενής - που έχει χιλιοπληρώσει για αυτές τις υποδομές - παίρνει παραπεμπτικό για τα ιδιωτικά κέντρα, που τα «πληρώνει κας» για να εισπράξει στη συνέχεια το ποσό μειωμένο κατά 25%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ