Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ
Οδηγούνται στην ανεργία

Το δικαίωμα στη δουλιά απαίτησαν εκατοντάδες δασεργάτες της Χαλκιδικής, που το πρωί της Κυριακής προχώρησαν σε ωριαίο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος του Σταυρού.

Μέσα από μια μαζική κινητοποίηση, που όπως προανήγγειλαν ήταν η αρχή του αγώνα τους, κατήγγειλαν την κυβέρνηση πως με την πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί τις 12.000 οικογένειες των δασεργατών της χώρας σε απόγνωση. Τόσο ο άμεσος αποκλεισμός τους από τις εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και βελτίωσης των δασών, όσο και ο έμμεσος αποκλεισμός τους από τις εργασίες υλοτόμησης του δάσους έχουν οδηγήσει στα όρια της οικονομικής ανέχειας τους δασεργάτες.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους δασικούς συνεταιρισμούς του Εβρου, της Θεσσαλίας και της Δράμας. Το αγωνιστικό «παρών» έδωσαν οι περισσότεροι από τους 300 δασεργάτες της Χαλκιδικής, με τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Με μια φωνή, διαμήνυσαν προς τους υπουργούς Μακεδονίας-Θράκης και Γεωργίας, πως αν μέσα σε μια βδομάδα δε δείξουν τη διάθεση να δώσουν λύση στο πρόβλημα, θα επανέλθουν με νέες μαζικότερες κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στη συγκέντρωση κλήθηκαν να παραστούν και να πάρουν θέση στο πρόβλημα όλοι οι φορείς της ΤΑ, τα κόμματα και οι βουλευτές. Παραβρέθηκε μόνο ο δήμαρχος Ρεντίνας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος προς τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ