Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νόθες πλειοψηφίες

Με τραμπουκισμούς και μεταφερόμενους ψηφοφόρους οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚίτικες πλειοψηφίες και οι ΣΥΝεταίροι τους διαμορφώνουν τους συσχετισμούς δύναμης που οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα σε διαρκείς υποχωρήσεις στις ορέξεις της εργοδοσίας και τη συναίνεση στις αντεργατικές επιλογές ΕΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Το όργιο νοθείας συνεχίζεται στις εκλογές των σωματείων μελών του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου την πλειοψηφία έχει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Στις εκλογές του Σωματείου Οδηγών του ΟΑΣΘ ψήφισαν κατευθυνόμενα εργαζόμενοι που ήδη έχουν ψηφίσει δύο ή και τρεις φορές σε άλλα σωματεία του ΟΑΣΘ. Στελέχη του ΠΑΜΕ, όταν διαπίστωσαν το όργιο νοθείας, έκαναν παρέμβαση στη δικαστικό αντιπρόσωπο για να σταματήσουν οι αυταπόδεικτες διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες. Αμέσως μετά ΔΑΚίτες - σε συνεννόηση με τον ΑΠΚίτη πρόεδρο του ΕΚΘ - επιτέθηκαν και προπηλάκισαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Στις εκλογές του Συνδικάτου Ιματισμού εμφανίστηκαν ως ψηφοφόροι και μέλη των συνοικιακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Αποκαλύφθηκαν όμως διότι ζητούσαν να ψηφίσουν, αλλά δε γνώριζαν για τις εκλογές ποιου σωματείου τους κινητοποίησε ο μηχανισμός τους (!). Παρά την αποκάλυψη της παρωδίας, η Εφορευτική Επιτροπή τους επέτρεψε να ψηφίσουν. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΝ έδωσαν παράταση στις εκλογές μέχρι και τη Δευτέρα. Βλέπετε, τα δέντρα δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ