Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εμπαίζει χιλιάδες καθαρίστριες

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης σε βάρος χιλιάδων καθαριστών - καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση τα στοιχεία που παίρνει υπ' όψιν το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας από σύμβαση έργου σε αορίστου χρόνου. Το θέμα έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος.

Οπως αναφέρουν στην Ερώτηση, με βάση αυτά τα στοιχεία, από τις 9.602 αιτήσεις που κατατέθηκαν βρέθηκαν 41 εκπρόθεσμες και άλλες 1.795, που δεν πληρούν τους όρους του ΠΔ 167/2004.

«Οι υπόλοιπες 7.766 αιτήσεις - υπογραμμίζεται - πληρούν τους όρους του ΠΔ, όμως η κυβέρνηση βάζει ως όριο τις 9 αίθουσες και πάνω, για να έχει πλήρη απασχόληση η κάθε καθαρίστρια και από 8 αίθουσες και κάτω κάθε καθαρίστρια θα είναι μερικής απασχόλησης, υπολογίζοντας ότι για τον καθαρισμό κάθε αίθουσας χρειάζεται μισή ώρα. Δεν υπολόγισαν, όμως, ότι η καθαρίστρια σε κάθε σχολείο καθαρίζει και τις σκάλες, τους διαδρόμους, το προαύλιο του σχολείου, τα γραφεία δασκάλων - καθηγητών και τις τουαλέτες. Οσο χρόνο χρειάζεται να καθαρίσει τις 8 αίθουσες, άλλος τόσος χρόνος χρειάζεται να καθαριστούν και όσα αναφέραμε παραπάνω».

Οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «εάν προτίθεται να μην πάρει υπ' όψιν το ισχύον μέτρο, γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ώστε να γίνουν όλες οι καθαρίστριες αορίστου χρόνου με πλήρες ωράριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ