Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν πληρώνονται οι υπό αποασυλοποίηση

Επί εννέα μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία αποασυλοποίησης περίπου 344 εργαζόμενοι ψυχικά πάσχοντες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ).

Το ΨΝΘ στα τέλη του 2004 υπέβαλε προς έγκριση στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας διψήφιο αριθμό ολοκληρωμένων προγραμμάτων αποκατάστασης. Η έγκριση αυτή καθυστερεί μέχρι σήμερα, αν και τα προγράμματα υλοποιούνται, πλην του σκέλους των αμοιβών των συμμετεχόντων ψυχικά πασχόντων, εν αναμονή της έγκρισης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2716/1999, ορίζεται ότι στα άτομα που έχουν ενταχθεί στα οργανωμένα προγράμματα αποκατάστασης καταβάλλεται αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Η αμοιβή αυτή δεν αποτελεί επίδομα ανικανότητας, σύνταξη ή μισθό, αλλά παρακινεί το άτομο για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων του προγράμματος.

Αν και είναι ιδιαίτερα χαμηλά αυτά τα κίνητρα (θεραπευτικό κίνητρο και κίνητρο επανένταξης) δεν καταβάλλονται στους εργαζόμενους ψυχικά πάσχοντες. Συγκεκριμένα, το θεραπευτικό κίνητρο είναι 117 ευρώ το μήνα και το κίνητρο επανένταξης 176 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ