Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Να γίνει η ενέργεια λαϊκή περιουσία

Περιοδεία χτες του βουλευτή του ΚΚΕ στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος

Με τους εργάτες του ΑΗΣ Μεγαλόπολης
Με τους εργάτες του ΑΗΣ Μεγαλόπολης
«Να παλέψουμε για να μην ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ... Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη, αν γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όχι μόνο αυτών που δουλεύουν στη ΔΕΗ ή αυτών που δουλεύουν στις ΔΕΚΟ, αλλά αν γίνει υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης...». Τα παραπάνω σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, περιοδεύοντας χτες το πρωί ως επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος στους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς Α' και Β' στη Μεγαλόπολη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ βρέθηκε με εργάτες που δουλεύουν στα ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη. Στις μονάδες καύσης, συντήρησης, στα μηχανουργεία κλπ. Και τα λόγια του ήταν καθαρά: ο αγώνας για να μην ιδιωτικοποιηθεί πλήρως η ΔΕΗ - όπως η κυβέρνηση μεθοδεύει κατά το πρότυπο του ΟΤΕ - αλλά να ανήκει αποκλειστικά στο λαό και να λειτουργεί προς όφελός του, αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα: «Οι ιδιώτες δεν έρχονται να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, έρχονται να οικονομήσουν...». Το ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνει κι άλλο. Η λειτουργία της ΔΕΗ, με γνώμονα το κέρδος, θα επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Αλλωστε, η ίδια η εμπειρία των εργαζομένων σε ολόκληρο το ενεργειακό πεδίο της περιοχής, όταν ακόμα οι ιδιώτες κατέχουν ποσοστό μικρότερο του 50% της εταιρίας, μαρτυρά τι αλλαγές επιφυλάσσει το μέλλον ως προς τις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες: Μόλις την τελευταία 5ετία, οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί κατά εκατοντάδες. Παλιότερα το προσωπικό ήταν μόνιμο. Σήμερα πολλοί εργάζονται με συμβάσεις δίμηνες και οκτάμηνες. Στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί πέντε (!) εργατικά «ατυχήματα», ενώ σε περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους αντιστοιχεί μόλις ένας (!) γιατρός...

Καυτηριάζοντας τις ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, ο Τ. Τσιόγκας επισήμανε την ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα, όχι βέβαια με «απεργίες - τουφεκιές». Χρειάζεται, είπε, αλλαγή στους συσχετισμούς δύναμης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ για να διεκδικήσουν έτσι από καλύτερη θέση τα δικαιώματά τους. Αλλά και να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη.

Αμέσως μετά, σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ο Τ. Τσιόγκας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το επόμενο διάστημα, το ΚΚΕ θα εντείνει την πάλη του για την υπόθεση της ΔΕΗ, μέσα και έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ