Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
Επιχείρηση εξωραϊσμού της άθλιας κατάστασης

Καταψήφισε το ΚΚΕ τη σχετική τροπολογία στη Βουλή

Τη συνολική αντίθεση του ΚΚΕ στις τροπολογίες του νομοσχεδίου για τις καταδύσεις αναψυχής, που ψηφίστηκε προχτές στη Βουλή, εξέφρασε ο εισηγητής του Κόμματος, Σταύρος Σκοπελίτης.

Ο βουλευτής καυτηρίασε την τροπολογία-«δυναμίτη» στα θεμέλια του ΝΑΤ, με την οποία απαλλάσσονται οι εφοπλιστές από τις ασφαλιστικές εισφορές για την απασχόληση εργαζομένων στα κρουαζιερόπλοια. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της απαράδεκτης τροπολογίας για το ΝΑΤ, εντάσσοντας στο ίδιο νομοσχέδιο μια ακόμα τροπολογία που αφορά στην πρόσληψη 20 αγροτικών γιατρών οι οποίοι θα απασχολούνται στα πλοία των ακτοπλόων εφοπλιστών.

«Πρέπει σίγουρα να υπάρχουν γιατροί στα καράβια. Ομως, είναι μικρός, ασήμαντος ο αριθμός. Γι' αυτό είπαμε ότι πάτε να χρυσώσετε το χάπι», τόνισε ο Στ. Σκοπελίτης. Η τροπολογία μπαίνει στα πλαίσια ενός νομοσχεδίου που βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαϊκών μαζών, επισήμανε. «Εμείς, ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, λέμε ότι χρειάζεται οι γιατροί να καλύπτουν όλα τα καράβια, ακτοπλοϊκά και κρουαζιερόπλοια. Και να είναι γιατροί που πραγματικά μπορούν να προσφέρουν ιατρική περίθαλψη, δηλαδή πρέπει να είναι γιατροί γενικής ιατρικής, να έχουν κάτι παραπάνω από επανδρωμένα ιατρεία, νοσηλευτικό προσωπικό και σύνδεση με νοσοκομεία, που πραγματικά μπορούν να δώσουν συγκεκριμένη βοήθεια, όταν χρειαστεί, σε αυτή την υπόθεση». Ο Στ. Σκοπελίτης επισήμανε ότι οι γιατροί πρέπει να έχουν σταθερή απασχόληση, με πλήρη δικαιώματα και ότι δε θα πρέπει να υποκαθιστούν τους γιατρούς εργασίας, που είναι απαραίτητοι για το πλήρωμα των καραβιών. Και ξεκαθάρισε ότι όσον αφορά στο μισθό τους πρέπει να συμμετέχει και το κράτος, αλλά και ο εφοπλιστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ