Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Κουρέλιασαν την κυβερνητική προβοκάτσια

Στις προχτεσινές προκλήσεις του υφυπουργού της εργοδοσίας απάντησαν με την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα

Από την προχτεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας
Από την προχτεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας
Για μια ακόμη φορά, χτες, οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» επέστρεψαν τις κυβερνητικές προβοκάτσιες στον παραλήπτη τους. Στις προκλητικές παραινέσεις του υφυπουργού Εργασίας, να παραιτηθούν από τα δίκαια αιτήματα του πολυήμερου αγώνα τους, προκειμένου να ενταχτούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας, οι εργαζόμενες απάντησαν με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης να συνεχίσουν ενωμένες τον αγώνα τους, με αταλάντευτο μπούσουλα το πλαίσιο αιτημάτων που κρατούν από την πρώτη μέρα της πάλης τους.

Μετά τη μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης της Πέμπτης, η χτεσινή ήταν μέρα απολογισμού και καθορισμού των επόμενων αγωνιστικών βημάτων για τις εργάτριες της «Σεξ Φορμ». Μιλώντας εκ μέρους του Συνδικάτου στη Γενική Συνέλευση, ο Θύμιος Ευθυμίου τόνισε την ανάγκη να βγάλουν οι εργάτριες συμπεράσματα. «Οσο περνάνε οι μέρες, ξεκαθαρίζει ποιος είναι με ποιον. Την Πέμπτη, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι είναι με την πλευρά του εργοδότη της "Σεξ Φορμ" και του κάθε εργοδότη. Εκανε πάσα στην εργοδοσία, προτείνοντας τα γνωστά προγράμματα απονέκρωσης των εργαζομένων. Είναι και αυτή, όπως και η προηγούμενη, μια ακόμα κυβέρνηση του κεφαλαίου. Μας κλέβουν το μεροκάματο, μετατρέπουν την Παιδεία και την Υγεία σε εμπόρευμα, χτυπούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και όλης της εργατικής τάξης».

Ο Θ. Ευθυμίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να μεταφραστεί η εμπιστοσύνη στο ταξικό Συνδικάτο και την Ομοσπονδία σε μόνιμη και ενεργή στήριξη και συμμετοχή στους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης προχωράμε στον αγώνα» σημείωσε, δίνοντας το σύνθημα για την ακόμα πιο μαχητική προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου στις 19 Οκτώβρη.

Η ανταπόκριση των εργατριών ήταν άμεση. Χωρίς δισταγμούς και περιστροφές, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Οτι συνεχίζουν στο δρόμο που χάραξαν, με μπροστάρη το Συνδικάτο, την Ομοσπονδία και τη σωματειακή τους Επιτροπή. Και πως δεν κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματα, που επιβεβαίωσαν αλλεπάλληλες φορές στις Γενικές τους Συνελεύσεις, για την ουσιαστική τους προστασία όσο καιρό δε δουλεύουν, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο.

Την Τρίτη, ο αγώνας συνεχίζεται με συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, όπου το πρωί θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ