Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους του λεγόμενου ομίλου εταιριών Β. Χρηστίδη πραγματοποίησαν, χτες αργά το απόγευμα, τεχνικοί ραδιοτηλεοπτικών καναλιών έξω από το κέντρο εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών του παραπάνω ομίλου. Οι εργαζόμενοι του ομίλου είναι απλήρωτοι εδώ κι ένα χρόνο. Σε σχετική ανακοίνωση το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, επισημαίνει την όξυνση της επίθεσης που παρατηρείται στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αντίσταση, συσπείρωση και πάλη για την προάσπιση των συμφερόντων τους.

«ΣΟΦΤΕΞ»: Τετράωρη στάση εργασίας ανά βάρδια, στο τέλος κάθε βάρδιας και συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί, μπροστά από τα γραφεία της επιχείρησης στο Βοτανικό, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία «Σόφτεξ» (SOFTEX), που βρίσκονται στην τρίτη βδομάδα των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην πρόθεση της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής «Μπόλτον Γκρουπ» (Bolton Group) να προχωρήσει σε ακόμα 30 απολύσεις. Αύριο συνεχίζουν με 24ωρη απεργία με το Σωματείο να καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται όλοι στις πύλες των εργοστασίων Αθήνας - Μεγάλου Πεύκου, για την περιφρούρηση της απεργίας. Μεθαύριο, Παρασκευή, προχωρούν σε νέα 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια, στο τέλος κάθε βάρδιας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Συγκέντρωση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) πραγματοποιούν σήμερα τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων στο Δημόσιο, στο θέατρο «Γκλόρια» στις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών. Πριν τη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί, στο θέατρο και ώρα 9.30 το πρωί, πανελλαδική σύσκεψη σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων για το θέμα των ΒΑΕ.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σε απεργία προχωρούν την επόμενη Τρίτη, 8 του Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα ενάντια στις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις της διοίκησης της τράπεζας, η οποία εφαρμόζοντας το νόμο 3371 της ΝΔ κατήγγειλε τις συμβάσεις που καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του Επικουρικού Ταμείου της Εμπορικής, με στόχο τη διάλυσή του και την ένταξη των ασφαλισμένων στο Επικουρικό του ΙΚΑ.

ΛΑΡΙΣΑ: Εκδικάζεται, αύριο, Πέμπτη, στη Λάρισα η αγωγή που κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο πλαστικών «ΚΑΡΑΤΖΗΣ» για τη μη εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας από την εργοδοσία. Με την αγωγή το Σωματείο ζητά την καταγγελία της σύμβασης που εφαρμόζεται σήμερα, που είναι η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κι όχι η κλαδική. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την κατάθεση της αγωγής, η εργοδοσία απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα μεταφέρει το εργοστάσιο στη Βουλγαρία και θα χάσουν τη δουλιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ