Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Οι εξαμερείς συνομιλίες με στόχο την επίλυση της κρίσης για τα πυρηνικά στην Κορεατική Χερσόνησο θα αρχίσουν στις 9 του μήνα στο Πεκίνο ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την πληθώρα οικονομικών προβλημάτων και σκανδάλων που πλήττουν το στρατό της Ενωσης Σερβίας-Μαυροβουνίου διαπίστωσε ο νέος υπουργός Αμυνας Γκόραν Στάνκοβιτς. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν «πουθενά στη χώρα» ίχνη του καταζητούμενου πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σερβοβόσνιων, Ράτκο Μλάντιτς.

ΝΤΑΚΑ.-- Ενας αγρότης από το Μπανγκλαντές έπεσε χτες νεκρός από πυρά Ινδών μεθοριακών φρουρών, μόλις μερικές ημέρες μετά τη διαβεβαίωση από το Νέο Δελχί ότι στο εξής οι δυνάμεις του θα επιδεικνύουν «αυτοσυγκράτηση» στα σύνορα, μετέδωσε χτες το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί μετά από πολλαπλά τέτοια επεισόδια.

ΧΑΝΟΪ.-- Σε 20 νεκρούς και 10 αγνοούμενους αυξήθηκε χτες ο απολογισμός των θυμάτων από τον τυφώνα «Κάι Τακ» στο Βιετνάμ, σύμφωνα με τις αρχές.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Αλλη μια τραγωδία σημειώθηκε χτες στα ανοιχτά της Τουρκίας όταν μικρό πλεούμενο με δεκάδες οικονομικούς μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα ναυάγησε και τουλάχιστον 12 εξ αυτών πνίγηκαν. Οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν. Αλλοι τουλάχιστον 16 - Μαυριτανοί, Παλαιστίνιοι και Αλγερινοί - αγνοούνταν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ