Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Κυνισμός χωρίς όρια

Ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για το έγκλημα με χημικά όπλα που κατέκαψε κυρίως άμαχο πληθυσμό στη Φαλούτζα του Ιράκ

Η απόδειξη του εγκλήματος των Αμερικανών είναι τα καμένα σώματα από τα χημικά στη Φαλούτζα
Η απόδειξη του εγκλήματος των Αμερικανών είναι τα καμένα σώματα από τα χημικά στη Φαλούτζα
«Οι δυνάμεις των ΗΠΑ που συμμετέχουν στη συμμαχική Επιχείρηση Απελευθέρωσης του Ιράκ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μόνο νόμιμα συμβατικά όπλα εναντίον στρατιωτικών στόχων», αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης (που μοιράστηκε από τις πρεσβείες ανά τον κόσμο και αυτή στην Αθήνα) προς τον Τύπο, ως απάντηση στο ρεπορτάζ της RAI για τη χρήση χημικών όπλων στο Ιράκ αδιακρίτως... Το ρεπορτάζ έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει στη «δική της εκδοχή».

Ισως θα πρέπει να ξανακούσουν προσεκτικά τον Τζον Ενγκλχαρτ, μέλος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έλαβε μέρος στις μάχες στη Φαλούτζα ακριβώς ένα χρόνο πριν. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σιγκφρίντο Ρανούτσι για την εκπομπή «Φαλούτζα: η σφαγή που αποκρύφτηκε», δήλωνε: «Ακουσα τη διαταγή να είμαστε προσεκτικοί γιατί θα γινόταν χρήση λευκού φωσφόρου στη Φαλούτζα. Στη στρατιωτική αργκό είναι γνωστό ως Γουίλι Πιτ. Ο φώσφορος καίει σώματα, λιώνει την ανθρώπινη σάρκα μέχρι το κόκαλο»... «Είδα καμένα πτώματα γυναικών και παιδιών. Ο φώσφορος όταν έρχεται σε επαφή με οξυγόνο εκρύγνυται και σχηματίζει ένα παχύ νέφος. Οποιοσδήποτε σε περίμετρο 150 μέτρων δεν έχει καμία ελπίδα»... Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οβίδες λευκού φωσφόρου χρησιμοποιήθηκαν μεν στην επίθεση κατά της Φαλούτζα, όχι όμως κατά προσωπικού, αλλά για ...«φωτισμό του πεδίου μάχης».

Η κυνική ανακοίνωση είναι αποκαλυπτική: «Οσοι ισχυρίζονται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βόμβες ναπάλμ και λευκό φώσφορο ως χημικά όπλα ή υποκατάσταση αυτών, αγνοούν τα εξής δεδομένα: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τα τελευταία αποθέματα των βομβών ναπάλμ το 2001, διατηρούν όμως μία εμπρηστική βόμβα την Mk77 Mod 5», την οποία δε χρησιμοποίησαν, λένε, στη συγκεκριμένη επιχείρηση κατά της Φαλούτζα, αλλά «το Μάρτη /Απρίλη του 2003, όταν Αμερικανοί πεζοναύτες χρησιμοποίησαν αρκετές βόμβες εναντίον στρατιωτικών στόχων». Φυσικά, οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν την Mk77 Mod 5 ως βόμβα τύπου ναπάλμ - λειτουργεί με ταυτόσημο τρόπο και αντί βενζίνης χρησιμοποιείται κηροζίνη - η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα.

Οπως και ο λευκός φώσφορος, που για την αμερικανική κυβέρνηση «αποτελεί μορφή συμβατικού πυρομαχικού και δεν αποτελεί χημικό όπλο»... Φυσικά, οι ΗΠΑ μπορούν να θεωρούν ό,τι θέλουν... Εξάλλου ποτέ δεν έχουν εφαρμόσει τη διεθνή συνθήκη απαγόρευσης χημικών όπλων...

Εν κατακλείδι, όπως μας πληροφορούν, «ποτέ δε βάλλουν κατά αόπλων Ιρακινών»... Οι «κακοί» αντάρτες, κατά την ανακοίνωση, «έχουν κάνει τρόπο ζωής τις προμελετημένες επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού, χρησιμοποιώντας τους απλούς πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες»... Γι' αυτό και οι Αμερικανοί τους σκοτώνουν. ΟΛΟΥΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σημαιοφόρος» στα ολέθρια σχέδια του ΝΑΤΟ, στέλνει πυρομαχικά λευκού φωσφόρου στον Ζελένσκι! (2024-04-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-10-24 00:00:00.0)
Πτυχή του εγκλήματος οι τερατογενέσεις (2008-05-30 00:00:00.0)
Επιθέσεις και «κατοχικά» αδιέξοδα (2005-11-15 00:00:00.0)
Αμαχοι και περιβάλλον τα μεγάλα θύματα της επόμενης μέρας (2003-05-04 00:00:00.0)
Βασανίζονται ακόμη και σήμερα (2000-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ