Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Πολύνεκρες επιθέσεις στο Αμμάν

ΑΜΜΑΝ.-

Τρεις διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν, αργά χθες βράδυ, την ιορδανική πρωτεύουσα. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν, με διαφορά λίγων λεπτών, στο πολυτελές ξενοδοχείο «Grand Hyatt» (Γκραντ Χαγιάτ), στη συνέχεια σε αίθουσα εκδηλώσεων στο γειτονικό ξενοδοχείο «Radison SAS» (Ρέντισον ΣΑΣ) και στο τέλος στο ξενοδοχείο «Days Inn» (Ντέις Ιν).

Ιορδανοί αξιωματούχοι, δήλωναν από τον τόπο των εκρήξεων ότι «όπως δείχνουν όλα τα πρώτα στοιχεία, οι εκρήξεις οφείλονται σε βομβιστικές επιθέσεις» και έκαναν λόγω για «τρεις καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχτηκαν στα ξενοδοχεία». Σύμφωνα, επίσης, με τις πρώτες πληροφορίες, που δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθούν, οι νεκροί αναμένονταν να είναι δεκάδες και πολλαπλάσιοι οι τραυματίες, αφού μόνο την πρώτη μισή ώρα είχαν ανασυρθεί 18 πτώματα και είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία περισσότεροι από 120 τραυματίες.

Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε κεντρικές εμπορικές συνοικίες του Αμμάν (τα δύο πρώτα στην Τζεμπέλ), και συνήθως τα προτιμούν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιχειρηματίες. Επί τόπου έσπευδαν δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, ενώ η περιοχή είχε αποκλειστεί από την αστυνομία.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν ότι οι ιορδανικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να εκκενώσουν και να ελέγξουν όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ