Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στους «καταφρονεμένους»

Κάλεσμα στα συνδικάτα να συσφίξουν τους δεσμούς τους και να ενώσουν τον αγώνα με τους οικονομικούς μετανάστες στη χώρα μας

Μήνυμα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους του Παρισιού και των άλλων πόλεων της Γαλλίας απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και απαιτεί να σταματήσει η χρήση κρατικής βίας από τη γαλλική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, καλεί τα συνδικάτα της χώρας να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τους οικονομικούς μετανάστες και από κοινού να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αφού ανήκουν στην ίδια τάξη.

Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Οι προκλητικά "καταφρονεμένοι" από το γαλλικό κράτος εξεγέρθηκαν και διαμαρτύρονται με μορφές που μυρίζουν απόγνωση, θυμό και αυθορμητισμό.

Οσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτή την κοινωνική διαμαρτυρία με θρησκευτικά, φυλετικά και πολιτισμικά γυαλιά, δε θα μπορέσουν να εξηγήσουν αυθεντικά τις εξελίξεις.

Η πείρα και του ελληνικού εργατικού κινήματος από την εποχή όπου χιλιάδες συμπατριώτες μας στοιβάζονταν στα σαπιοκάραβα για Καναδά, Αυστραλία και Αμερική ή στα γκέτο της Στουτγκάρδης, του Μονάχου και στου Βελγίου τις στοές, επιβεβαιώνει ότι οι πραγματικές αιτίες αυτών των φαινομένων είναι η κοινωνική αδικία, η εκμετάλλευση, οι ταξικοί φραγμοί, οι ρατσιστικές αντιλήψεις και η φτώχεια. Οταν ο άνθρωπος πεινάει δε λογαριάζει τίποτα! Αρα οι θιασώτες του καπιταλιστικού συστήματος, που προσπαθούν με επιδερμικές αναλύσεις και ανούσιες εμβαθύνσεις να καναλιζάρουν τις συνειδήσεις των λαϊκών στρωμάτων, δε θα καταφέρουν να κρύψουν την αλήθεια.

Μια αλήθεια που υπογραμμίζει την ορθότητα των θέσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για συμπόρευση και ταύτιση συμφερόντων ανάμεσα στους Ελληνες εργαζόμενους και στους οικονομικούς μετανάστες. Γιατί είμαστε τμήματα της ίδιας τάξης.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους του Παρισιού, απαιτούμε να σταματήσει η χρήση κρατικής βίας από τη γαλλική κυβέρνηση. Καλούμε ταυτόχρονα τα συνδικάτα της χώρας μας να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τους οικονομικούς μετανάστες, να διεκδικούν ανυποχώρητα τα δικαιώματά τους και να τους μπολιάζουν με τον αγώνα μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης».

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία απευθύνει έκκληση στους ίδιους τους οικονομικούς μετανάστες να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό «παρών» στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μεθαύριο, Σάββατο 12 του Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησε η εξόρμηση για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ (2015-03-12 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη μεταναστών φοιτητών (2011-06-30 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη μεταναστών φοιτητών (2011-06-28 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λαχειοφόρος (2010-07-10 00:00:00.0)
Να σταματήσει η βία και η τρομοκρατία κατά των μεταναστών (2009-04-11 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απελάσεις μεταναστών (1996-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ