Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιδοτούν τη δημιουργία ανέργων

Ερώτηση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για τη χρηματοδότηση των μεγαλοβιομηχάνων

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, με θέμα την πολιτική επιδότησης των βιομηχάνων τύπου Λαναρά, προκειμένου να βρουν φτηνότερες αγορές ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους, δημιουργώντας έτσι νέες στρατιές ανέργων.

Καταγγέλλοντας την πολιτική επιδότησης δημιουργίας ανέργων, η Δ. Μανωλάκου, τόνισε στην Ερώτησή της: «Το κλείσιμο του Β' Εργοστασίου των Κλωστηρίων Ναούσης προστίθεται στο κλείσιμο και άλλων μονάδων του ομίλου Λαναρά, που αφού χρησιμοποίησε δημόσιες επιδοτήσεις και δάνεια με κρατική κάλυψη πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, προχωράει σε μαζικές απολύσεις και μετεγκατάσταση των παραγωγικών μονάδων του σε άλλες χώρες. Στη Νάουσα, που πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση της κλωστοϋφαντουργίας, ο αριθμός των ανέργων ξεπερνάει το 40%.

Ο Ομιλος Λαναρά έχει επιδοτηθεί με κοινοτικά κονδύλια; Εχει επιδοτηθεί για μετεγκατάσταση των επιχειρήσεών του; Σκοπεύει η Επιτροπή να πάρει μέτρα για να εμποδίσει το κύμα μετεγκαταστάσεων επιχειρήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται ουσιαστικά με κοινοτικές και εθνικές χρηματοδοτήσεις, για τη διατήρηση, αύξηση και βελτίωση των θέσεων εργασίας και για την αντιμετώπιση του οξυμένου κοινωνικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή της Νάουσας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ