Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επικίνδυνο το ξήλωμα του αμιάντου

Οι εργαζόμενοι «πάγωσαν» τη διαδικασία αφαίρεσης, μέχρι να διασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια ασθενών και προσωπικού

Αρον άρον και ανέξοδα προσπαθούν οι υπεύθυνοι να ξεφορτωθούν τον αμίαντο στο Θριάσιο

Eurokinissi

Αρον άρον και ανέξοδα προσπαθούν οι υπεύθυνοι να ξεφορτωθούν τον αμίαντο στο Θριάσιο
Στη διακοπή των εργασιών απομάκρυνσης των πλακών αμιάντου από το κτίριο του Θριάσιου νοσοκομείου προχώρησαν χτες το μεσημέρι εισαγγελέας και αστυνομία, μετά από μήνυση που κατέθεσαν προχτές κατά παντός υπευθύνου μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων και της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας. Οι εργαζόμενοι ζητούν την ασφαλή απομάκρυνση του αμίαντου σε αντίθεση με τη διορισμένη απ' την κυβέρνηση διοίκηση του νοσοκομείου, δημάρχους, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ζήτημα γρήγορα και ανέξοδα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και από την πρώτη μέρα σταμάτησαν λόγω του ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας που εντόπισε ελλείψεις στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας από την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο. Η μήνυση έφερε το δεύτερο σταμάτημα μέχρι τη Δευτέρα, οπότε η διεύθυνση πολεοδομίας της Νομαρχίας θα προχωρήσει σε έλεγχο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το σχέδιο της εταιρίας SUC HELLAS για την απομάκρυνση των πλακών αμιάντου που παρουσίασε η διοίκηση του νοσοκομείου στους εργαζόμενους, δεν ήταν ικανοποιητικό, καθώς, όπως καταγγέλλουν, είναι πρόχειρο και χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Αποτέλεσμα, στη Γενική τους Συνέλευση πριν δύο βδομάδες, οι εργαζόμενοι με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να διεκδικήσουν την αναστολή των εργασιών, έλεγχο όλων των χώρων για ύπαρξη αμιάντου και απομάκρυνσή του με καινούριο ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα προβλέπει λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε στους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι παραιτήθηκαν από τη διοίκηση του σωματείου προκειμένου να την μπλοκάρουν, ενώ και μέρος συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να την υιοθετήσουν.

Η στάση των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας, αλλά και η άρον - άρον σύμφωνη γνώμη με το σχέδιο των δημάρχων της περιοχής, έδωσαν πάτημα στη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει στις εργασίες. Ξεκάθαρος στόχος, όπως καταγγέλλουν και οι εργαζόμενοι, είναι να ξεμπερδέψουν με το πρόβλημα χωρίς να λογαριάσουν την υγεία εργαζομένων και ασθενών. Ακόμα πιο πέρα, δε θέλουν το Θριάσιο να γίνει παράδειγμα και για άλλα δημόσια κτίρια - για τα οποία υπάρχει φόβος ότι κατασκευάστηκαν με αμίαντο - και να απαιτηθεί η απομάκρυνσή του με μέτρα ασφαλείας τα οποία φυσικά κοστίζουν σε χρήμα και σε χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ