Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» ΠΕΙΡΑΙΑ
Πέτυχαν την ανάκληση της απόλυσης

Στο δουλιά του επιστρέφει ο εμποροϋπάλληλος, μετά την απεργία των συναδέλφων του και τη δυναμική κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων της πόλης

Για τρεις μέρες, το «Μετρόπολις» ήταν αποκλεισμένο από τους εμποροϋπαλλήλους και τις ταξικές δυνάμεις του Πειραιά
Για τρεις μέρες, το «Μετρόπολις» ήταν αποκλεισμένο από τους εμποροϋπαλλήλους και τις ταξικές δυνάμεις του Πειραιά
Μια σημαντική νίκη πέτυχαν οι εμποροϋπάλληλοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι του Πειραιά, αναγκάζοντας την εργοδοσία του δισκοπωλείου «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» να επαναπροσλάβει τον απολυμένο, χτες το μεσημέρι, ύστερα από τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση και περιφρούρηση του καταστήματος.

Η αποφασιστική παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και άλλων ταξικών σωματείων που έσπευσαν να εκφράσουν έμπρακτη την αλληλεγγύη τους, αποτέλεσε τη βάση για να καμφθεί η αδιάλλακτη στάση της επιχείρησης. Η υποχώρηση της εταιρίας - είχαν προηγηθεί απειλές, εκβιασμοί, εξώδικη διαμαρτυρία, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων - έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο και δείχνει την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει η ενωτική, αταλάντευτη ταξική δράση των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά σημειώνει πως «η αποφασιστική συμμετοχή των μελών του σωματείου, η συμπαράσταση και αλληλεγγύη εργαζομένων από άλλους κλάδους, αλλά και η ενίσχυση του αγώνα από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρίας, οδήγησαν στο να καμφθεί η αδιαλλαξία της εταιρίας "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ", να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος και να κατακτηθεί στην πράξη το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης».

«Ο αγώνας αυτός, καθώς και η κατάληξη που είχε, δείχνουν πως οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία της εργοδοσίας, οι αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές που την ενθαρρύνουν και την ενισχύουν, μπορούν να αποκρουστούν μόνο με τον αταλάντευτο, ενωμένο, μαζικό, ταξικό αγώνα των εργαζομένων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγοντας τονίζεται:

«Σήμερα το σωματείο πέτυχε μια νίκη που ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση και διεύρυνση του αγώνα. Μπροστά μας έχουμε τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα του κλάδου (εξαντλητικά ωράρια, χαμηλοί μισθοί, ανασφάλιστη εργασία, απελευθέρωση του ωραρίου, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας). Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκύπτουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ (ελεύθερη αγορά, ανταγωνισμός, πολιτική αναδιαρθρώσεων) απαιτούν δυναμική απάντηση, σύγκρουση με αυτήν την πολιτική και υιοθέτηση αιτημάτων και στόχων πάλης που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, προς όφελος των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ