Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Από τις προσυγκεντρώσεις ακόμα, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μπορούσε κανείς να καταλάβει τι θα ακολουθούσε λίγες στιγμές αργότερα, στο Πεδίον του Aρεως. Οταν στο χώρο της συγκέντρωσης άρχισαν να καταφτάνουν τα πρώτα μπλοκ των εργατών, των αγροτών, των ΕΒΕ και των φοιτητών από τη Βόρεια Ελλάδα, η στολισμένη με τα συνθήματα του ΠΑΜΕ συμβολή των οδών Πατησίων και Αλεξάνδρας, άλλαξε μονομιάς χρώμα.

Από τους γύρω δρόμους ξεπροβάλλουν οι προσυγκεντρώσεις των άλλων περιοχών. Γεμίζουν την πλατεία, πλημμυρίζουν το χώρο μπροστά από την εξέδρα. Το τελευταίο και μαζικό μπλοκ των εργαζομένων της Αθήνας, δυσκολεύεται ακόμα και να ξεκινήσει από την πλατεία Κάνιγγος, να πάρει τη θέση του στη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Λίγο μετά τις 11, μια εργατοθάλασσα απλώνεται μπροστά, δεξιά και αριστερά της εξέδρας.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Δ. Μαστρογιάννη, εργάτρια της «Σεξ Φορμ». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Μαυρίκος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κ. Αρτεμίου, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, ο Κουβανός συνδικαλιστής Ρ. Καρντόνα, αναπληρωτής ΓΓ της ΠΣΟ, ο Πολ. Τσίρκας, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο Β. Μπούτας, εκ μέρους της ΠΑΣΥ και ο Π. Γαλανόπουλος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ.

Τιμώντας τα 15 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στη συγκέντρωση διαβάστηκε απόσπασμα από την «Εαρινή Συμφωνία». Ανάμεσα στους δεκάδες χαιρετισμούς προς την εργατική τάξη και τους αγώνες της, μεταφέρθηκε στο Συλλαλητήριο και εκείνος του Συλλόγου των Σύρων αποδήμων στην Ελλάδα.

Στο Συλλαλητήριο της Αθήνας, μαζί με δεκάδες φορείς και συνδικάτα δήλωσαν επίσης «παρών»: Αντιπροσωπεία από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τους Π. Μαντά, Γ. Πάντζα, αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, η Επιτροπή Αγώνα για τους Πολιτικούς Κρατούμενους Τουρκίας Κουρδιστάν, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Γραμματεία της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ