Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Πολύμορφες δράσεις για τα 87 χρόνια του κόμματος

Πλήθος περιοδειών και συγκεντρώσεις πραγματοποιούν τούτες τις μέρες οι κομματικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα προς τιμήν των 87 χρόνων ιστορίας του ΚΚΕ. Χτες, κομμουνιστές και κομμουνίστριες εξόρμησαν σε χώρους δουλιάς, συνοικίες, πανεπιστήμια και αλλού.

Σε μία από τις χτεσινές περιοδείες, στα πολυκαταστήματα «Notos galeri» (Νότος Γκάλερι), με την ανακοίνωση του Κόμματος στο χέρι, ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους. Μίλησαν για τους πολύχρονους και σκληρούς αγώνες του Κόμματος, τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Επισήμαναν την ανάγκη ισχυροποίησής του από τους εργαζόμενους μέσα από την ψήφο τους και τους αγώνες τους, για την προβολή και διεκδίκηση της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ, την κοινωνικοπολιτική συμμαχία των λαϊκών αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών δυνάμεων. Για να ξεδιπλωθεί μια ρωμαλέα λαϊκή αντεπίθεση με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοδεία των κομμουνιστών ενόχλησε την εργοδοσία, που προφανώς φοβήθηκε ότι οι εργαζόμενοι θα ξέκλεβαν λίγο χρόνο από τη δουλιά για να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι η ιδιωτική ασφάλεια της επιχείρησης ακολούθησε «διακριτικά» την περιοδεία σχεδόν σε όλους τους ορόφους του πολυκαταστήματος.

Στη «WACKENHUT»

Με τους εργαζόμενους της εταιρίας «WACKENHUT» (Βάκενχουτ) βρέθηκαν κομμουνιστές από την Αχτίδα Υπηρεσιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας. Πέρα από την κουβέντα που έγινε με αφορμή τα 87χρονα του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, στο πλαίσιο της τρέχουσας δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης.

Τις επόμενες μέρες

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

-- Από την Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟΑ, τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη:

  • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στο Κέτερινγκ του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.
  • Στις 4 μ.μ. στο «PRAKTIKER» (Πράκτικερ) στον Ταύρο.

-- Από την Αχτίδα Βορειοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, συνεστίαση.

-- Από την Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ, σήμερα, Σάββατο 19 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ. εκδήλωση της οργάνωσης ΤΕΙ Λεκανοπεδίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).

-- Από την Αχτίδα Βορειοανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ σήμερα, Σάββατο 19 Νοέμβρη, σύσκεψη στο Χαλάνδρι, ενώ αύριο, Κυριακή 20 Νοέμβρη, συνεστίαση στην ταβέρνα «ΜΟΥΡΙΑ» (Αγ. Τριάδος 57, Αγία Παρασκευή).

-- Από την Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, εκδήλωση στα γραφεία της Αχτίδας.

-- Συνεστίαση στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου το Σάββατο, 26 Νοέμβρη. Θα υπάρχει ορχήστρα για αντάρτικο και λαϊκό τραγούδι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ