Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία

Περιοδεία του Π. Κοσιώνη, βουλευτή του ΚΚΕ

Τα τεράστια προβλήματα και οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας αδύνατο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες νοσηλείας, περίθαλψης και ιατρικής παρακολούθησης των κατοίκων της, αναδείχτηκαν σε περιοδεία που πραγματοποίησε στα νοσηλευτικά ιδρύματα στην Τρίπολη ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης μαζί με κλιμάκιο της ΝΕ Αρκαδίας του Κόμματος.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Αγροτικό Ιατρείο Βλαχοκερασιάς. Το κτίριο του ιατρείου έχει κριθεί ακατάλληλο από τις υγειονομικές υπηρεσίες και απαιτείται άμεσα η μεταστέγασή του σε καινούριο. Ηδη ο δήμος της περιοχής έχει προσφέρει δημοτικό κτίριο για να φιλοξενήσει το ιατρείο αλλά η διοίκηση αρνείται να προχωρήσει, ισχυριζόμενη πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Η άρνηση αυτή έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Βλαχοκερασιάς, οι οποίοι απαιτούν την άμεση μεταστέγαση στο δημοτικό κτίριο.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Ψυχιατρείο Τρίπολης, όπου συναντήθηκε με φορείς των εργαζομένων. Στη συζήτηση εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον τους και τη λειτουργία του ψυχιατρείου, αφού με τα μέτρα «αποασυλοποίησης» το ίδρυμα έχει υποβαθμιστεί.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, που επισκέφτηκαν αμέσως μετά, διαπιστώθηκαν τεράστιες ελλείψεις τόσο σε χώρους και κρεβάτια όσο και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μαγνητικός τομογράφος δε λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ το ακτινολογικό υπολειτουργεί. Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο συστεγάζονται επίσης το στρατιωτικό νοσοκομείο και υπηρεσίες της Περιφέρειας. Τέλος, στη συνάντηση με την Ενωση Γιατρών επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας. Στην περιοχή της Γορτυνίας, το Κέντρο Υγείας δεν έχει παιδίατρο.

Η ΝΕ Αρκαδίας με αφορμή και την επίσκεψη στα νοσοκομεία εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, επιταχύνει τα μέτρα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας. Δικά τους έργα είναι οι λίστες, οι ελλείψεις σε προσωπικό, σε νοσοκομειακά κρεβάτια, ιδιαίτερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σε τμήματα επειγόντων περιστατικών, στο ΕΚΑΒ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ