Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΑ

ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ: «Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ παλαιών και νέων υπηρετών του δημοσίου συμφέροντος όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά αντίθετα βρισκόμαστε στο ξεκίνημά του, καθώς, όπως λέγεται, αποτελεί τη σοβαρότερη σύγκρουση των τελευταίων δεκαετιών μεταξύ των διαφόρων αντιμαχομένων πλευρών. Αγνωστες εξάλλου ακόμα παραμένουν οι συμμαχίες της μιας ή της άλλης πλευράς, αφού η τράπουλα ξαναμοιράζεται από την αρχή και διάφοροι παίκτες αλλάζουν θέση, συμπαρασύροντας και τους συσχετισμούς» (το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ: «Βασική αιτία του πολέμου που έχει ξεσπάσει είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει το σύνολο των εκδοτικών συγκροτημάτων και των τηλεοπτικών σταθμών. Το κρατικοδίαιτο σύστημα της ενημέρωσης απειλείται με κατάρρευση, ενώ στην παρούσα φάση συντηρείται αποκλειστικά και μόνο με τα δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες (...) για να μπορέσουν να κρατηθούν στη ζωή τα συγκροτήματα Τύπου και οι τηλεοράσεις, οι ιδιοκτήτες τους αναγκάζονται να καταφεύγουν σε παράπλευρες επιχειρήσεις πιέζοντας ασφυκτικά την κυβέρνηση για δουλειές και προμήθειες» (η εκτίμηση στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

ΕΝΑ ΑΘΩΟ ΓΕΥΜΑ: «Χθες το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος του Alpha και γενικός διευθυντής Ειδήσεων κ. Ν. Χατζηνικολάου επισκέφθηκε την "Ελευθεροτυπία" και συνέφαγε με τον εκδότη της εφημερίδας κ. Θ. Τεγόπουλο» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΕ: «Ερωτηθείς αν θεωρεί πως υπάρχει πόλεμος εκδοτών, ο κ. Κυριακού αρκέστηκε να δηλώσει ότι "εγώ δεν είμαι εκδότης"» (η καταγραφή στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΕΙΔΕ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ: «Η σημερινή θλιβερή εικόνα οφείλεται στην κακή αρχή που κάναμε το 1989 με τη θεσμοθέτηση της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η τότε συγκυβέρνηση δρομολόγησε τη σημερινή χαώδη κατάσταση» (ο Νίκος Σηφουνάκης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ