Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολεοδόμος η ... Εκκλησία!

«Πολεοδόμος και κτίστης πάσης Ελλάδος ο ...Χριστόδουλος», ήταν ο - πολύ εύστοχος - τίτλος θέματος της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ». Γιατί; Μα με άδειες που έχει εκδώσει το Γραφείο Ναοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος για ναΐσκους και μικρά ξωκλήσια, εδώ και χρόνια, έχουν κτιστεί βίλες σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, ενώ έχουν ανεγερθεί Πνευματικά Κέντρα σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις και έχουν γίνει πολλές άλλες παρανομίες.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, αντί να περιορίσει το κακό, με διάταξη του νομοσχεδίου «περί οικοδομικών αδειών», όχι μόνο διατηρεί τις αρμοδιότητες αυτές της Ναοδομίας, αλλά τις επεκτείνει! Ετσι, αυτή πλέον όχι μόνο θα εγκρίνει και θα αναθεωρεί άδειες για κτίρια που χαρακτηρίζονται εκκλησιαστικά, αλλά θα εγκρίνει και την ...αλλαγή χρήσης τους!

Για όσους ρωτούν γιατί το κράτος εκχωρεί τέτοιες εντελώς παράταιρες αρμοδιότητες στην Εκκλησία, η απάντηση είναι απλή: Μα για τον ίδιο λόγο που εδώ και τόσα χρόνια εμποδίζεται ο διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας. Γιατί είναι πολλά τα - εγκόσμια, ασφαλώς - συμφέροντα εκατέρωθεν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ