Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Συντηρεί τα περί «ανανέωσης»

Συνεχίζοντας να τροφοδοτεί την εσωκομματική αντιπαράθεση και στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε χτες ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταδικάσει με την Ιδρυτική του Διακήρυξη «φαινόμενα πολέμου ομάδων συμφερόντων μέσα στα κόμματα, καθώς και τη φεουδαρχική σχέση ανάμεσα σε ηγέτες και βουλευτές, ανάμεσα σε βουλευτές και κομματάρχες, ανάμεσα σε κομματάρχες και ψηφοφόρους».

Με κεντρική επιδίωξή του να φανεί σαν ο πρεσβευτής της «ανανέωσης», ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί μέσα από ένα «επικοινωνιακό» μαραθώνιο να πείσει ότι εκφράζει το «νέο ΠΑΣΟΚ». Με δηλώσεις του για «αλλαγές» στο επίπεδο των στελεχών και των βουλευτών, επιδιώκει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ «αλλάζει», την ίδια στιγμή που κινείται ακριβώς στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση μ' αυτή των κυβερνητικών του ημερών.

Χτες ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε στην Αθήνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Νέοι και Ανεργία: Το μέλλον θέλει δουλιά», έκανε λόγο για ένα «νέο πολιτικό σχήμα που θα μετουσιώνει τους προβληματισμούς των νέων σε πολιτική πράξη». Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον τίτλο «Εθνική Επιτροπή Εμπνευσης και Διαλόγου για τη Νέα Γενιά». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ χτες το μεσημέρι, στην Επιτροπή θα συμμετέχουν θεσμικά από το χώρο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, όλα τα εκλεγμένα μέλη κάτω των 28 ετών, από: το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, τις Περιφερειακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, το πρώην Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας και το απερχόμενο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας καθώς και οι υπεύθυνοι νεολαίας των Περιφερειακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και νέοι και νέες από όλους τους χώρους δράσης και δημιουργίας της νέας γενιάς.

Με αφορμή την ίδρυση της «νέας νεολαίας» ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα προς τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάλεσε τα ΜΜΕ να «δώσουν στη νέα γενιά τη δυνατότητα να εκφραστεί». Εμείς, ανέφερε, «δίνουμε το βήμα του λόγου στους νέους σήμερα».

Απαντώντας στις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, δήλωσε ότι το «ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ είναι το μεγάλο, πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι πρέπει να ενεργούμε ως εγγυητές της ενότητάς του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ