Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ
«Αρωγοί» στα σχέδια της κυβέρνησης

«Αρωγό» στην καταστροφική της πολιτική η κυβέρνηση έχει τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Ενότητα» (πρόκειται στο ΣΥΝ) που απαρτίζουν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, ακόμα και στην ώρα «μηδέν» για την ΟΑ και τους εργαζόμενους στην εταιρία:

  • Συμφωνούν επί της ουσίας με την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στην ΟΑ και στη θέση της να ιδρύσει μια μικρή ιδιωτική αεροπορική εταιρία.
  • Αρνούνται να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων, την ώρα που η κυβέρνηση έχει ομολογήσει κυνικά ότι ορισμένοι θα εργαστούν στη νέα εταιρία με «εργασιακές σχέσεις αγοράς», κάποιοι θα συνταξιοδοτηθούν, κάποιοι άλλοι θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και κάποιοι «δε θα χωρέσουν» πουθενά.
  • Απορρίπτουν κάθε πρόταση της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ) για αγωνιστική απόκρουση της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

Αποκαλυπτική είναι άλλωστε και η χτεσινή ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΟΣΠΑ. Από τη δισέλιδη αυτή ανακοίνωση απουσιάζει ακόμα και η υποψία ότι υπάρχει πρόθεση αντίδρασης στο κυβερνητικό σχέδιο. Απλώς διατυπώνονται κάποια ανούσια ερωτήματα για επιμέρους ζητήματα της νέας εταιρίας (διακριτικοί τίτλοι και σήματα, αριθμός αεροσκαφών, δρομολογίων, προορισμών κλπ.). Και στο «διά ταύτα» η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ δηλώνει ότι απορρίπτει το ...ασαφές πλαίσιο διαλόγου που θέτει η κυβέρνηση και ζητά «ανοιχτό, συγκροτημένο και τεκμηριωμένο διάλογο, που θα χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια και σαφείς προτάσεις...».

Στον αντίποδα της συναινετικής τακτικής, της τακτικής υποταγής που ακολουθεί η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, οι ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΟΑ και των δικών τους δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Και σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στις αερομεταφορές, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να διεκδικήσουν δημόσια ΟΑ, ενταγμένη σε έναν ενιαίο φορέα μεταφορών, που θα λειτουργεί σε όφελος του λαού.

Στο ίδιο πλαίσιο καλεί τους εργαζόμενους και η Επιτροπή Αγώνα Αερομεταφορών, που συγκροτήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία εργαζομένων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ