Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΕΛ
Αυξήσεις στα εισιτήρια ενισχύσεις στους ιδιοκτήτες

Δεσμεύσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών

Αυξήσεις στα εισιτήρια γύρω στο 8%, αλλά και νέα «γενναία» οικονομική ενίσχυση - πέραν των εγκεκριμένων 20 εκατ. ευρώ - υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους ιδιώτες λεωφορειούχους των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Σε συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης με τους εκπροσώπους των ΚΤΕΛ, δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά τους για αύξηση της επιδότησης, ενώ έκανε λόγο και για αναγκαίες αναπροσαρμογές, λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου. Για την οικονομική ενίσχυση των λεωφορειούχων, αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, για την ανανέωση του στόλου με λεωφορεία νέας, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με χορήγηση κονδυλίων 20 εκατ. ευρώ, για να προσθέσει ότι τις προσεχείς μέρες θα εκδώσει και σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα προβλέπει επιπλέον επιχορήγηση για τα «ασθενέστερα» ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει κύμα αυξήσεων από τις αρχές του νέου έτους στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, καθώς και στα κόμιστρα των ταξί και φορτηγών ΔΧ. Οι αποφάσεις αυτές που αναμένεται να ληφθούν στις αρχές Δεκέμβρη από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα αποτελέσουν ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στα ήδη πενιχρό εισόδημα των μισθοσυντήρητων νοικοκυριών και των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ