Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντισυνταγματική η χρήση κρυφής κάμερας

Η χρήση της κρυφής κάμερας στην ιδιωτική ζωή των πολιτών είναι αντισυνταγματική ακόμη και αν αφορά δημόσια πρόσωπα, σύμφωνα με την υπ' αριθμό 3922/2005 απόφαση του Γ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Πάντως, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση.

Το ΣτΕ ασχολήθηκε με την υπόθεση του δημάρχου Αλμυρού Βόλου Σπ. Ράππου, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία τέθηκε σε οριστική αργία, γιατί εκμεταλλευόμενος το αξίωμά του, εκδήλωσε ερωτικό ενδιαφέρον για συνεύρεση με γυναίκα, που είχε ζητήσει δουλιά στο Δήμο Αλμυρού.

Στην απόφασή του το ΣτΕ επισημαίνει ότι απαγορεύεται ρητά η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν ληφθεί κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής (άρθρο 9 του Συντάγματος). Ωστόσο, στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι η χρήση μαγνητοφωνημένων ή μαγνητοσκοπημένων ταινιών που αποκτήθηκαν αθέμιτα δεν είναι άδικη, αν η χρήση έγινε από τρίτο που δε συμμετείχε στην αθέμιτη παραγωγή, ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής ή άλλης ανακριτικής αρχής, για τη διαφύλαξη δημοσίου συμφέροντος που δεν μπορούσε να προστατευτεί διαφορετικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ