Σάββατο 26 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ»
Διαμαρτυρία για Κέντρο Νεότητας και παραλία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς πραγματοποίησαν χθες το βράδυ μέλη της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά», ζητώντας να επαναλειτουργήσει το Remezzo ως Κέντρο Νεότητας και να μη γίνει καμία κερδοσκοπική εκμετάλλευση του χώρου της παραλίας της Αρετσούς. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, άνοιξαν πανό ενάντια στο ξεπούλημα της παραλίας.

Από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς (ΠΑΣΟΚ) προτείνεται να «μεταμορφωθεί» το Remezzo σε καφέ - γκαλερί - εστιατόριο σε εφαρμογή σχεδίου ανάπλασης της παραλιακής ζώνης. Στόχος του σχεδίου, που ψήφισε το ΔΣ το καλοκαίρι του 2004, είναι η αναδιάταξη της χρήσης των χώρων που ήδη υπάρχουν και η ανακαίνιση των υποδομών τους, με σκοπό την πλήρη εμπορική εκμετάλλευσή τους.

Στο κέντρο νεότητας στο Remezzo λειτουργούσαν για αρκετά χρόνια μαθητικές, πολιτιστικές ομάδες (θεάτρου, μουσικής, φωτογραφίας κλπ.), ενώ οι εκδηλώσεις - συναντήσεις που λάμβαναν χώρα, ζωντάνευαν την παραλία και ενίσχυαν τη δημόσια ζωή της Καλαμαριάς. Το τελευταίο διάστημα, η δημοτική αρχή αποδυνάμωσε το κέντρο και το υποβάθμισε σε ένα απλό καφέ που λειτουργούσε με τιμές ανάλογες με αυτές της αγοράς.

Οπως τονίζεται από την Επιτροπή για τον Κοινόχρηστο Χαρακτήρα της παραλίας της Αρετσούς, στο Remezzo πρέπει να ξαναδοθεί δημόσιος - κοινόχρηστος χαρακτήρας, ανοιχτός σε μαθητικές, πολιτιστικές ομάδες, τοπικούς συλλόγους κλπ., κι αυτό δεδομένου ότι στις μέρες μας τέτοιοι χώροι, είτε απουσιάζουν, είτε δεν υπάρχουν, βιώνοντας τη μεγαλύτερη υποβάθμιση, σε αντίθεση με τους πολυτελείς χώρους προς ιδιωτική εκμετάλλευση που «ζουν και βασιλεύουν».

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς θα συζητούνταν το σχέδιο ανάπλασης της παραλίας, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης (πρώην Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ