Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Νέα συγκέντρωση σήμερα

Νέα συγκέντρωση διεκδίκησης και διαμαρτυρίας στα Επείγοντα του Νοσοκομείου πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη στις 8 π.μ. οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού».

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ) καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή για να παλέψουν ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που έχουν προδιαγράψει την εμπορευματοποίηση της Υγείας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα και την εξαθλίωση των εργαζομένων, πολιτική που ακολουθεί απαρέγκλιτα και η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» συσσωρεύοντας τα ήδη σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου.

Το σωματείο καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις για προσλήψεις που δήθεν αναμένονται, το ήδη εξοντωμένο προσωπικό μειώνεται δραματικά και οι κενές οργανικές θέσεις στον «Ευαγγελισμό» ξεπερνούν τις 1.200! Καταγγέλλει ακόμα ότι οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει λάστιχο, ότι το προσωπικό δουλεύει με όρους ιδιωτικού τομέα, με μισθούς πείνας και σε συνθήκες αυταρχισμού.

Δεκάδες είναι καθημερινά τα εργατικά ατυχήματα στο νοσοκομείο, που δεν καταγράφονται κι ούτε τα πιο στοιχειώδη μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας λαμβάνονται, ενώ ταυτόχρονα οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Τέλος, καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, ότι οι διοικούντες θέλουν το νοσοκομείο επιχείρηση στην οποία οι ασθενείς πληρώνουν αδρά και οι εργολάβοι των ιδιωτικών συνεργείων επιχορηγούνται πλουσιοπάροχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ