Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΕΝ ΥΔΡΑΣ
Κατέλαβαν τη σχολή τους

Αντιδρώντας στον αυταρχισμό αλλά και στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης

Σε κατάληψη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Υδρας προχώρησαν από χτες το πρωί οι σπουδαστές, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν τόσο από πλευράς υποδομής όσο και από συμπεριφοράς της διοίκησης, που φτάνει τα όρια του σκοταδισμού και της τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, απαιτούν να αποσυρθεί τώρα το Σχέδιο Νόμου του ΥΕΝ που απαξιώνει και υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση και την παραδίνει στα χέρια των ιδιωτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ΑΕΝ Υδρας, με ευθύνη του διοικητή Κώστα Δάρα, οι σπουδαστές υποπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα όταν είναι αξύριστοι ή τα μαλλιά τους δεν είναι κοντά (!). Οι σπουδαστές πληρώνουν μέχρι και τις φωτοτυπίες, ενώ πρόσφατα τους ανάγκασαν να αγοράσουν τη στολή τους (120 ευρώ) αντί να τους την προμηθεύσουν δωρεάν ως όφειλαν. Παράλληλα, οι υποδομές της σχολής μόνο Ακαδημία δε θυμίζουν, ενώ οι χώροι υγιεινής είναι σε άθλια κατάσταση.

Σε ανακοίνωσή του ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΑΕΝ Υδρας σημειώνει πως το «κακούργημα της κυβέρνησης για την απόπειρα δολοφονίας του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης να καταδικαστεί σε θάνατο. Να την πάρουν πίσω αυτή τη γελοιότητα που ονόμασαν νομοσχέδιο και να κατοχυρώσουν τη ναυτική μας αξιοπρέπεια με ουσιαστική αναβάθμιση του πτυχίου μας και να σεβαστούν τα αιτήματά μας για Ενιαία, Ανώτατη, Δημόσια και Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση ενταγμένη στα πλαίσια των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Στη συνέχεια επισημαίνει πως «η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση είναι δικαίωμά μας και όχι εμπόρευμα στα χέρια του οποιουδήποτε ιδιώτη για εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων» και καταλήγοντας τονίζει: «Ο μαζικός και συντονισμένος αγώνας για ταξικό προσανατολισμό και κοινό πλαίσιο αγώνα που θα αποφασίζεται από τις συνελεύσεις των Συντονιστικών και όχι μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων ή κυβερνητικών συνδικάτων (που μόνο στόχο έχουν τη διάσπαση και το ξεπούλημα του αγώνα και τον αποπροσανατολισμό) είναι ο μόνος φωτεινός δρόμος στο σκοταδισμό που μας επιβάλλουν και την εξαθλίωση κάθε είδους αξίας της νεολαίας και της εργατικής τάξης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κινητοποιήσεις οι σπουδαστές για τη λειτουργία της σχολής (2011-10-05 00:00:00.0)
Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης (2005-11-09 00:00:00.0)
Πρώτη αγωνιστική απάντηση (2005-10-27 00:00:00.0)
Πανελλαδική συγκέντρωση στις 2 του Νοέμβρη (2005-10-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα (2005-01-21 00:00:00.0)
Ενώνοντας τα αγωνιστικά τους βήματα (2004-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ