Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Μονόδρομος η σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική

Δυναμική η χτεσινή συγκέντρωση στην Ομόνοια, που κατέληξε με πορεία έξω από το υπουργείο της ανεργίας και της εργοδοσίας

Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Ομόνοια
Αποψη από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Ομόνοια
Το δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και της μετωπικής σύγκρουσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής υπέδειξαν ως μονόδρομο προοπτικής και ελπίδας, εργαζόμενοι από το Φάρμακο, τις Κατασκευές, τις Μεταφορές, τα Τρόφιμα - Ποτά, μεταλλεργάτες, κλωστοϋφαντουργοί, λιθογράφοι κ.ά., με τη συμμετοχή τους στη χτεσινή δυναμική κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικά συνδικάτα της Αθήνας, ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Πολιτική που γεννά την ανεργία, πολλαπλασιάζει τις απολύσεις, που βάζει λουκέτο στα εργοστάσια. Ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και τον κρατικό αυταρχισμό. Κόντρα σε όσους απεργάζονται να επιβιώνουν οι εργάτες με μεροκάματα πείνας των 25 ευρώ, κι οι άνεργοι να φυτοζωούν με 300 ευρώ το μήνα. Σε όσους θέλουν να κατεδαφίσουν την Κοινωνική Ασφάλιση και αποφασίζουν ότι «η οικονομία αντέχει» μόνο για τις φοροαπαλλαγές των βιομηχάνων.

Απέναντι σε όλους αυτούς, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν ότι απορρίπτουν τη μοιρολατρία. Οτι επιλέγουν τον αγώνα και τον δυναμώνουν συντονίζοντας τη δράση τους, ετοιμάζοντας την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 14 του Δεκέμβρη.

Με τις εργάτριες της ΣΕΞ ΦΟΡΜ, που διανύουν ήδη τη 14η εβδομάδα επίσχεσης εργασίας να βρίσκονται στην κεφαλή της πορείας, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν από την πλατεία της Ομόνοιας ως το υπουργείο Εργασίας. Το δικό τους δυναμικό «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, οι εργάτες της ΣΟΦΤΕΞ, που παλεύουν εδώ και ενάμιση μήνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις, οι οικοδόμοι από το εργοτάξιο του ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ, που ενωμένοι απαιτούν τα δεδουλευμένα τους, οι εργαζόμενοι από τη ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, που επιμένουν αγωνιστικά εδώ και ενάμιση χρόνο...

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Η «ανταγωνιστικότητα», οι πολιτικές και τα νέα μέτρα που στηρίζουν το κεφάλαιο, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες βρέθηκαν στο στόχαστρο των συνθημάτων των εργαζομένων: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή, με μέτωπο κι αγώνες θα ανατραπεί», «Αυτά τα μέτρα αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή», «ΓΣΕΕ ταξική όχι κυβερνητική».

Φτάνοντας έξω από το υπουργείο, ο Δημ. Ζορμπάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΦΥΡΟΓΕΝΗ υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει ο συντονισμός συγκεκριμένο σχεδιασμό, να μπουν «χωρίς καμία καθυστέρηση όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ».

«Δημιουργούμε σε κάθε χώρο δουλιάς εστίες αντίστασης. Κανένας εργαζόμενος και άνεργος μακριά από το σωματείο του. Να συντονίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τις δυνάμεις μας το επόμενο διάστημα. Να ενισχύσουμε τα ταξικά συνδικάτα, που μαχητικά αγωνίζονται ενάντια στο ΣΕΒ και το μεγάλο κεφάλαιο, που πολεμάνε και αναμετρούνται καθημερινά με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που υπονομεύουν τους αγώνες της εργατικής τάξης. Αυτή η πολιτική δεν παίρνει γιατρειά, δεν παίρνει καμιά διόρθωση. Θέλει λαϊκό ξεσηκωμό... Κλείστε τ' αυτιά σας στις Σειρήνες της ταξικής συνεργασίας. Μπορούμε να αντεπιτεθούμε. Η ελπίδα βρίσκεται στη συσπείρωσή μας, στο πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ» τόνισε.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θ. Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας πως σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, με βάση την οποία μπορεί να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική. Οτι μόνη επιλογή είναι αυτή της ρήξης και της σύγκρουσης των εργαζομένων με την κυρίαρχη πολιτική, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ. Χαιρετισμούς ακόμα απηύθυναν συνδικαλιστές από τη ΣΕΞ ΦΟΡΜ, τη ΣΟΦΤΕΞ και από την Επιτροπή Αγώνα στις Αερομεταφορές. Αντιπροσωπεία ανέβηκε στο υπουργείο να επιδώσει σχετικό ψήφισμα, αλλά η ηγεσία του υπουργείου - για μια ακόμη φορά - φρόντισε να απουσιάζει...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποπροσανατολιστικές ...«μανούβρες» (2007-01-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-12-03 00:00:00.0)
Την Τρίτη στην Ομόνοια (2005-11-27 00:00:00.0)
Κοινός αγώνας ενάντια σε εργοδοσία και αντιλαϊκή πολιτική (2005-11-19 00:00:00.0)
Μπροστά για το συντονισμό της πάλης (2005-07-01 00:00:00.0)
Την Πέμπτη έξω από τον ΣΕΒ (2004-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ