Κυριακή 7 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Την Πέμπτη έξω από τον ΣΕΒ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ την Πέμπτη 11 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο επιχειρήσεων και καλεί όλα τα σωματεία της Αθήνας, εργαζόμενους και απολυμένους σε μαζική συμμετοχή, για να απαιτήσουν το σταμάτημα των απολύσεων.

Καλεί να απαντήσουν με τον αγώνα τους ενάντια στη λαίλαπα των απολύσεων που μόνο το τελευταίο διάστημα «έκαψε» στο πέρασμά της 90 θέσεις στη «Σόφτεξ» στην «Ντέλικα» 47, 100 στην «Πεταλούδα», 120 στην «Ελλατέξ», στη «Σεξ Φορμ» 10, στην «Κλάρτε» 40. Την ίδια στιγμή, έχουμε απολύσεις με το 2% στη ΦΟΚΟ, ενώ η «Ιντρακόμ» έβαλλε μπροστά «πρόγραμμα» 1.000 - 1.500 απολύσεις που τις βαφτίζει «εθελούσια έξοδος»! Τέλος, σε αβεβαιότητα συνεχίζουν να βρίσκονται οι 200 εργαζόμενοι της «Φυρογένης».

Ετσι σημειώνει η Επιτροπή στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα. «Οι απολύσεις εντείνονται, το δικαίωμα στη δουλιά χτυπιέται από την εργοδοσία στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης των κερδών. Η πολιτική της κυβέρνησης, η αποθέωση της οικονομίας της αγοράς που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κεφαλαίου, ανοίγουν και άλλο δρόμο για την ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων».

  • Εξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα βρεθούν την Τρίτη 9 Οκτώβρη οι απολυμένοι της «Σόφτεξ» και μαζί με το σωματείο εργαζομένων θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση, για μία ακόμα φορά, δουλιά και όχι ανεργία. Οι απολυμένοι θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κολοκοτρώνη και από εκεί θα πάνε με πορεία στο υπουργείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ