Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων!

Την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιστών της αγροτιάς καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΥ, με αφορμή την προχτεσινή καταδίκη 32 αγροτών του νομού, από το αγροτοδικείο, σε πέντε μήνες φυλάκιση, αλλά και τη δίκη άλλων 44 συναδέλφων τους, που θα γίνει στις 5 Δεκέμβρη, στο Βόλο. «Οταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση - επισημαίνει - τα στελέχη της έτρεχαν στα δικαστήρια για να υπερασπιστούν τους διωκόμενους αγρότες και υποσχόταν πως όταν γίνουν κυβέρνηση θα σταματήσουν αυτό το αίσχος». Και υπογραμμίζει:

«Τώρα που έγιναν κυβέρνηση και με την ψήφο των αγροτών, μιλάνε για "ανεξάρτητη δικαιοσύνη", που κάνει σωστά τη δουλιά της και πως δεν μπορούν να παρέμβουν στο έργο της.

Αυτή η διπρόσωπη στάση της ΝΔ, αποκαλύπτει την ουσία της πολιτικής της, που είναι βαθιά αντιαγροτική και γι' αυτό αυταρχική και εχθρική για την πλειοψηφία της αγροτιάς.

Εμείς καλούμε, για μια ακόμα φορά, την κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων. Οπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ θα πάρει σύντομα την πολιτική απάντηση από το σύνολο της μικρομεσαίας αγροτιάς γι' αυτά που κάνει. Οι αγώνες ούτε φυλακίζονται, ούτε σταματάνε με δίκες και καταδίκες. Η αγροτιά ας βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματα γι' αυτή την πολιτική της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα ως αντιπολίτευση καταδημαγωγεί υπερασπιζόμενο δήθεν τους διωκόμενους αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ