Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποιήσεις κόντρα στο κλείσιμο της «Ομοσπονδίας»

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΥ

Να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της «Ομοσπονδίας», να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, ενάντια στην ΚΑΠ, καλεί τους αγρότες της Θεσσαλονίκης η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να δυναμώσουν την ενότητα και τους αγώνες τους και σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής, για την εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής, που θα αναδείχνει τον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων αγροτών σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, στα πλαίσια της Λαϊκής Οικονομίας.

«Η διάλυση και το κλείσιμο της "Ομοσπονδίας" είναι αποτέλεσμα των αντιαγροτικών πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες και συγκεντρώνουν σε λίγα χέρια τη γη και την παραγωγή, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τους αντιαγροτικούς κοινοτικούς κανονισμούς.

Εξίσου συνυπεύθυνες, όμως, είναι όλες οι μέχρι τώρα διοικήσεις της "Ομοσπονδίας" και οι αγροτοπατέρες των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ. Οι διοικήσεις της "Ομοσπονδίας" είναι υπόλογες, για τον εκφυλισμό και το κατάντημα της "Ομοσπονδίας", αλλά και γιατί συνδιαχειρίστηκαν τις αντιαγροτικές πολιτικές, γιατί αποδέχτηκαν τα αλλεπάλληλα εξυγιαντικά προγράμματα της Αγροτικής Τράπεζας, με τα οποία ξεπουλήθηκε και λεηλατήθηκε η περιουσία της "Ομοσπονδίας", γιατί την κακοδιαχειρίστηκαν και την καταχρέωσαν.

Είναι οι ίδιοι, που κάθε φορά πρόβαλλαν σαν λύση το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων και τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της "Ομοσπονδίας" και τις απολύσεις των εργαζομένων. Παρόλο, όμως, που οι εργαζόμενοι από 800 έφτασαν σήμερα τους 25-30 και έχουν σχεδόν ένα χρόνο να πληρωθούν, η "Ομοσπονδία" κλείνει.

Ακόμα και σήμερα η αγωνία της διοίκησης της "Ομοσπονδίας" είναι η απόφαση για το κλείσιμο να χρεωθεί στη διοίκηση της ΑΤΕ, για να μην κοστίσει πολιτικά στην κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ