Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΟΚ
Σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση

Πιστό στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Λισαβόνας και στην πολιτική που εφάρμοσε, το ΠΑΣΟΚ τάχτηκε υπέρ της συνέχισης των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ και στην παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αλλά με περίσσεια υποκρισία ισχυρίστηκε ότι «όποτε η κυβέρνηση μιλά για τομές και μεταρρυθμίσεις, εννοεί αποφάσεις της, οι οποίες θίγουν τους εργαζόμενους»...

Συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, τόνιζε ότι «στις ΔΕΚΟ δεν υπάρχει η μονιμότητα» και πρέπει να δημιουργηθούν «όροι απασχόλησης προσαρμοσμένοι στις νέες ανάγκες», ισχυριζόταν ότι η πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετική από της κυβέρνησης!

Επικαλούμενος τα πρόσφατα συμπεράσματα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ ξεκαθάριζε ότι για τις νέες προσλήψεις «προβλέπεται το καθεστώς συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο». Επιχειρώντας βέβαια να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, ο Ν. Αθανασάκης... επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που θα γίνονται οι προσλήψεις. Η κυβέρνηση, ανέφερε, «επιχειρεί να παρακάμψει το ΑΣΕΠ και να αλλάξει μονομερώς τους όρους απασχόλησης», παρακάμπτοντας φυσικά να σημειώσει ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τους νέους όρους εργασίας που καρατομούν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Οσο για την έλλειψη «στρατηγικής» που καταλόγισε στην κυβέρνηση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ότι «ο ρόλος του Δημοσίου δε μεταφράζεται απαραίτητα στην παραγωγή υπηρεσιών άμεσα από το κράτος, αλλά πολλές φορές στον έλεγχο υπέρ του πολίτη των υπηρεσιών που παρέχονται από την αγορά», φανερώνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κοινή «στρατηγική» που είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ