Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Ανάγκη αντίστασης και αντεπίθεσης τώρα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, επισημαίνει πως με το νομοσχέδιο για τις πρώην ΔΕΚΟ ολοκληρώνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων

Το ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του Κόμματος στο περιεχόμενου του νομοσχεδίου για τις πρώην ΔΕΚΟ, και τονίζει:

«Οι εξελίξεις στις πρώην ΔΕΚΟ ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Την ανάγκη λαϊκής συμμαχίας, λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής ανατροπής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο για τις πρώην ΔΕΚΟ, επιχειρεί να ολοκληρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανατροπή των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων που είχε ξεκινήσει και εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ.

Το νομοσχέδιο εντάσσεται στο λεγόμενο "Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων" που καταρτίστηκε σύμφωνα με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της συνόδου της ΕΕ στη Λισαβόνα. Εχει στόχο: Να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, των νεότερων ηλικιών, των νέων γυναικών στο χώρο των ΔΕΚΟ και γενικότερα στο δημόσιο τομέα.

Το προχώρημα της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ δεν πλήττει μόνο όσους εργάζονται σ' αυτές, αλλά όλους τους εργαζόμενους.

Είναι εντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι τάχα οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για να μειωθεί το κράτος, τα ελλείμματα και οι τιμές των προϊόντων. Πως είναι υπέρ της εξυγίανσης και της διαφάνειας. Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων αποδεικνύουν το αντίθετο. Η αλήθεια είναι πως ο λαός που πλήρωνε και τις κρατικές ΔΕΚΟ, που εξυπηρετούσαν το κεφάλαιο, θα συνεχίζει να τις πληρώνει ακόμα περισσότερο, με πολλούς τρόπους, και ως ιδιωτικές. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που το κράτος στηρίζει το κεφαλαίο!

Αποτελεί κοροϊδία και αποπροσανατολισμό τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, η επικέντρωση στο πώς θα γίνονται οι προσλήψεις όταν οι "νέοι" όροι εργασίας για τους νέο-προσληφθέντες δεν περιέχουν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους: Να μην παρασυρθούν στα δήθεν κοντοπρόθεσμα και αμφισβητούμενα οφέλη της εθελούσιας εξόδου.

  • Να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  • Να προσπεράσουν τις αυταπάτες και τις συγχύσεις που καλλιεργεί ο ΣΥΝ καθώς και η ηγεσία του Συνδικαλιστικού κινήματος, ότι μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες από τις πρώην ΔΕΚΟ, μέσα στο πλαίσιο της "απελευθέρωσης" και της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου, που επιβάλλει η συνθήκη του Μάαστριχτ.
  • Να συσπειρωθούν με τους νέους και τις νέες που εργάζονται με δυσμενείς εργασιακές σχέσεις. Με τους εργατοϋπαλλήλους των διάφορων εργολάβων, με την εργατική τάξη γενικότερα, κατά του πλαισίου "απελευθέρωσης" της ΕΕ και της ιδιωτικοποίησης.
  • Να παλέψουν για ενιαίους αποκλειστικά κρατικούς φορείς σε όλους τους τομείς στρατηγικής σημασίας οι οποίοι θα αποτελούν λαϊκή περιουσία, θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Χρειάζεται αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων τώρα!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ