Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σκεφτικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ πανελλαδική απεργία έχουμε σήμερα, σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά τα χτεσινοβραδινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων δεν της έκαναν την ...τιμή. Ασχολιόντουσαν με ...σοβαρότερα θέματα. Ανάμεσά τους και το βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε και φέρει την υπογραφή του υπόδικου δικαστή Ευάγγ. Καλούση.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, μπορούν και πρέπει να απεργήσουν. Μπορούν και πρέπει να πάρουν μαζικά και αποφασιστικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που γίνονται στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Και, πάνω απ' όλα, μπορούν και πρέπει να σκεφτούν. Ακόμη και όσοι, για τον έναν ή άλλο λόγο, δεν απεργήσουν ή δεν πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Πόσο θα αντέξουν ακόμη το κάθε φέτος και χειρότερα; Πόσο ακόμη θα ανέχονται την εξόφθαλμη υποκρισία και διγλωσσία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Πότε θα βροντοφωνάξουν φτάνει πια; Είναι ή όχι υπαρκτή και έντονη σήμερα η ανάγκη του μαζικού απεγκλωβισμού των εργαζομένων από το δόκανο του δικομματισμού και της αποφασιστικής αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων; `Η, μήπως, δε χειροτερεύουν συνεχώς και περισσότερο τα πράγματα για τους εργαζόμενους και το λαό, όσο κυριαρχούν οι κάθε λογής αυταπάτες και τα ψεύτικα διλήμματα; Οσο κυριαρχούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η ίδια σε ουσία και περιεχόμενο πολιτική τους;

Κι αν κάποιοι τα σκέφτονται όλ' αυτά και, πιθανά, διστάζουν να κάνουν το «μεγάλο βήμα», ας αρπάξουν τη μεγάλη ευκαιρία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του επόμενου χρόνου, κάνοντας ένα «μικρότερο».

Ας καταψηφίσουν μαζικά τους συνδυασμούς, που θα υποστηρίξουν οι εταίροι του δικομματισμού. Να στείλουν ένα μαζικό και αποφασιστικό μήνυμα αποδοκιμασίας και καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και πρακτικής τους. Ας υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς αγωνιστικής συνεργασίας, που θα στηρίζει το ΚΚΕ.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εχει κανείς, άραγε, και την παραμικρή αμφιβολία ότι και μόνο το γεγονός αυτό θα αποτελέσει ένα «φρένο» στην αντιλαϊκή κατηφόρα των κυβερνώντων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ