Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαμβάνεται ψευδόμενη η κυβέρνηση

Από την πρώτη στιγμή και με κάθε επισημότητα το ΚΚΕ είχε καταγγείλει τις απαγωγές - ανακρίσεις των Πακιστανών μεταναστών

Ασύστολο ψέμα αποδεικνύεται η απάντηση της κυβέρνησης ότι τάχα δεν είχε γίνει καμία επίσημη καταγγελία για την απαγωγή και ανάκριση των Πακιστανών μεταναστών, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες για ενεργό ανάμειξη στην υπόθεση, με στόχο τη συγκάλυψή της.

Τα στοιχεία που διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς είναι πολλά και δε σηκώνουν διάψευση... Συγκεκριμένα:

-- Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη, ακριβώς για να θέσει υπόψη του τις καταγγελίες της Πακιστανικής Κοινότητας. Ο υπουργός -από τότε- δήλωνε άγνοια και διαβεβαίωνε ότι δεν εμπλέκονται ελληνικές υπηρεσίες στην υπόθεση, τοποθέτηση που φυσικά δεν έπεισε την αντιπροσωπεία του Κόμματος.

-- Για το ίδιο θέμα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ έκανε την ίδια μέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συναντήθηκε με τον υφυπουργό Χρ. Μαρκογιαννάκη.

-- Μια μέρα νωρίτερα είχε εκδοθεί ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στην οποία επισημαινόταν «το τεράστιο πολιτικό ζήτημα» που δημιουργούσαν οι καταγγελίες για τις απαγωγές, παράνομες συλλήψεις, κρατήσεις και ανακρίσεις σε βάρος μουσουλμάνων μεταναστών και απαιτούσε «άμεση και σαφή τοποθέτηση της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ