Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συγκάλυψη και συνενοχή

Πίσω από το σαθρό επιχείρημα ότι «δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία» επιχειρεί να οχυρωθεί η κυβέρνηση, ομολογώντας έτσι την εμπλοκή της στην υπόθεση τρομοκρατίας

Στάση συγκάλυψης και συνενοχής τηρεί η κυβέρνηση απέναντι στο μείζον ζήτημα της απαγωγής και ανάκρισης εντός της ελληνικής επικράτειας 28 «υπόπτων μουσουλμάνων» από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση, που μέχρι τώρα ...αγνοούσε παντελώς το θέμα και ...δε γνώριζε τίποτα, συνέχισε να τηρεί περίπου την ίδια στάση μετά και το θόρυβο που προκλήθηκε από το χτεσινό ρεπορτάζ του BBC, προφασιζόμενη ότι δεν έχει καμία επίσημη καταγγελία για το θέμα! Από τις απαντήσεις που έδωσαν χτες τόσο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκύπτει ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση, και οι διωκτικές αρχές, είναι μπλεγμένη μέχρι το λαιμό στην υπόθεση, κινούμενη εντός των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των διαφόρων συμφωνιών και συμβάσεων που έχουν υπογραφεί σε επίπεδο ΕΕ «για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Μετά από αυτό η κυβέρνηση επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο πώς θα ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και θα υποβαθμίσει το όλο θέμα, όπως άλλωστε είχε κάνει με τις «μυστικές» πτήσεις των αεροπλάνων της CIA από τα ελληνικά αεροδρόμια.

Στο πλαίσιο αυτό ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος οχυρώθηκε πίσω από το σαθρό και προκλητικό επιχείρημα ότι δεν έχει γίνει επίσημα καμία καταγγελία, προσπαθώντας να βγάλει λάδι τις ελληνικές αρχές. «Δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία αυτού του είδους», απαντούσε μονότονα στις σχετικές ερωτήσεις ο Ε. Αντώναρος, συμπληρώνοντας ότι «οι ελληνικές αρχές δεν έχουν καμία εμπλοκή», γιατί «δεν έχουν λάβει κάποια επίσημη καταγγελία»! Οταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στα ΜΜΕ από τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος τις αντιμετώπισε περιφρονητικά λέγοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της όσα στοιχεία εδράζονται σε επίσημες καταγγελίες», υποδεικνύοντας στους εκπροσώπους των ξένων μεταναστών να κάνουν τις καταγγελίες τους «εκεί που πρέπει, στις εισαγγελικές αρχές και στο αστυνομικό τμήμα». Διαφορετικά, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν τα λαμβάνει υπόψη της! Οταν του επισημάνθηκε ότι έχει γίνει μήνυση για την ίδια υπόθεση, τότε ο Ε. Αντώναρος είπε ότι «εάν υπάρχει μήνυση, είμαι βέβαιος ότι οι αρχές κάνουν την έρευνα που προβλέπεται»... Σε ερώτηση αν η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει την ανάκριση προσώπων που διαμένουν στην Ελλάδα από ξένες διωκτικές αρχές, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Ασλάν Τζαβίντ, επιβεβαίωσε ότι απήχθησαν 28 άτομα πακιστανικής καταγωγής στη χώρα μας και «ανακρίθηκαν» επί μέρες φορώντας διαρκώς κουκούλες. Μιλώντας στον «Φλας» είπε ότι πρώτα πήγαν σε ένα σπίτι στα Πετράλωνα και πήραν 7 αλλοδαπούς και συνολικά απήγαγαν 28 άτομα που τα ανέκριναν σε ένα κτίριο όπου τους κράτησαν από δύο μέρες μέχρι μία βδομάδα. Ανέφερε μάλιστα ότι αυτοί που τους συνέλαβαν μιλούσαν ελληνικά, ενώ τις «ανακρίσεις» τις έκαναν δύο που μιλούσαν αγγλικά. «Στο κτίριο που τους πήγαν ήταν εκεί δύο άνθρωποι που μιλούσαν αγγλικά», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι έγινε καταγγελία σε εισαγγελέα στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων και περιμένουν ακόμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ