Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο «πλούτος» της πρόληψης...

Μεγάλη αύξηση - κατά 25% - του ποσοστού μολύνσεων από ΕΪΤΖ έχει σημειωθεί στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, όπου έχουν καταγραφεί 1,6 εκατομμύρια κρούσματα. Περίπου το 75% από τις μολύνσεις που αναφέρθηκαν μεταξύ του 2000 και του 2004 ήταν κάτω των 30 ετών (όταν στη Δυτική Ευρώπη το ποσοστό της αντίστοιχης ηλικίας) ήταν 33%, με αποτέλεσμα η Ρωσία να έχει τη μεγαλύτερη επιδημία ΕΪΤΖ στην Ευρώπη.

Κι όταν ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ απ' το «Ρ» πού οφείλεται η διαφορά στο ποσοστό αύξησης μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, απάντησε πως στη Ρωσία καταγράφτηκαν πρόσφατα 340.000 χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών που θεωρούνται φορείς της ασθένειας.

Κάποτε οι χώρες αυτές είχαν τον «πλούτο» της πρόληψης που τους είχε εξασφαλίσει ο σοσιαλισμός, ενώ τώρα έχουν μείνει γυμνές σαν την Αφρική. Ηδη απ' τον Απρίλη του 1996 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε προειδοποιήσει ότι η «κατάρρευση του κομμουνισμού το 1990 προκάλεσε επιδημία λοιμωδών νόσων, όπως η χολέρα και η διφθερίτιδα, η φυματίωση και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η σύφιλη».

Η καπιταλιστική «ελευθερία» - σε αντίθεση με τον «επάρατο» κομμουνισμό που είχε υποχρεωτική και δωρεάν την πρόληψη - έχει το τίμημά της. Και πάνω απ' όλα σου διασφαλίζει το «δικαίωμα» να πεθαίνεις στα νιάτα σου, τρυπώντας τις φλέβες σου ή απ' τον ιό του ΕΪΤΖ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ