Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τη Σύνοδο Κορυφής

«Τα κονδύλια από την ΕΕ, που η κυβέρνηση της ΝΔ επαίρεται ότι εξασφάλισε, δεν προορίζονται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά για την ενίσχυση του κεφαλαίου, όπως γίνεται μέχρι τώρα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωένωσης, και συνεχίζει:

«Ο πραγματικός χαρακτήρας της ΕΕ αποκαλύπτεται και πάλι. Είναι μια διακρατική συμμαχία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, με ενιαία στρατηγική επίθεσης στα δικαιώματα των λαών και με μεγάλες αντιθέσεις στο πώς θα γίνει η μοιρασιά της λείας.

Οι αντιθέσεις των ηγετών των κρατών-μελών δεν αφορούν στο ποιος θα πληρώσει τον κοινοτικό προϋπολογισμό, αυτό το έχουν ομόφωνα συμφωνήσει, θα τον πληρώσουν οι λαοί. Οι τσακωμοί και τα παζάρια τους αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο ποια πλουτοκρατία θα πάρει τα περισσότερα.

Νέα πλήγματα θα δεχτούν οι μικρομεσαίοι αγρότες, που χρόνια τώρα πληρώνουν με το σταδιακό ξεκλήρισμά τους την αντιαγροτική πολιτική.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν πως εκτός από τα παζάρια, στη Σύνοδο Κορυφής έγινε έλεγχος και επικύρωση όλων των επιμέρους αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ, που έχουν ομόφωνα συμφωνήσει όλες οι κυβερνήσεις, και οι ελληνικές, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Επιβεβαίωσαν την αντιδραστική στρατηγική της Λισαβόνας, ελέγχοντας την εφαρμογή της στο εσωτερικό της κάθε χώρας. Κατά πόσο προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, το αντεργατικό πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις και συνολικά οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, για να αναπτυχθεί παραπέρα η κερδοφορία του ευρωενωσιακού κεφαλαίου με τη σκληρότερη εκμετάλλευση των εργατών.

Επικύρωσαν τις συμφωνίες για το τρομοκρατικό πλαίσιο και ειδικά το ηλεκτρονικό φακέλωμα, δηλαδή τη νομιμοποίηση της παρακολούθησης και της ενοχοποίησης.

Οι εργαζόμενοι και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα πρέπει να εγκαταλείψουν τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", να περάσουν στην αντεπίθεση, με λαϊκή συμμαχία που δίνει προοπτική.

Απειθαρχία στο αντιλαϊκό πλαίσιο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ