Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στερνό «αντίο» στον Δημήτρη Κάιλα

Παρουσία πλήθους κόσμου, συναγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αντιπροσωπειών των ΕΑΜογενών Οργανώσεων - ΠΟΑΟ, ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠΠ κλπ. - συντρόφων του ΚΚΕ κι ανάμεσά τους αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος, άλλων κομματικών οργανώσεων και της ΚΝΕ. Παρουσία πολλών φίλων και γνωστών που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του στους πολύχρονους αγώνες και στην καθημερινή αγωνιστική του δράση. Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγινε χτες το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, η πολιτική κηδεία του Δημήτρη Κάιλα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, συγγραφέα πολλών ιστορικών βιβλίων και άρθρων για την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ. Συλλυπητήρια στους οικείους του έστειλε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Οι συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι αποχαιρέτισαν τον Δημήτρη Κάιλα, που όπως τονίστηκε στην τελετή της πολιτικής κηδείας από τους εκπροσώπους της Αντίστασης και του ΚΚΕ, η δράση και η αγωνιστική του πορεία αποτελούν παρακαταθήκη για τους νέους αγώνες. Αγώνες που συνεχίζονται σήμερα για μια καλύτερη προοπτική για τους εργαζόμενους και το λαό μας, για το σοσιαλιστικό μέλλον και τα κομμουνιστικά ιδανικά που αγωνίστηκε ο ίδιος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Δημήτρης Κάιλας γεννήθηκε το 1919, εντάχτηκε στην ΟΚΝΕ και την ΕΠΟΝ, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ και αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Με την ήττα στον Εμφύλιο βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη - Ουζμπεκιστάν, όπου και σπούδασε στο περίφημο πανεπιστήμιο Λένιν ιστορία. Ετσι, επιδόθηκε στην ιστορική έρευνα και έγραψε βιβλία και άρθρα για την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ. Ενώ χρημάτισε πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης (ΚΜΙΕΑ) επί μια 8ετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ