Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους εξέφρασαν, χτες, ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ, που εδώ και δυο μήνες βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας από την εργοδοσία να σταματήσουν οι απολύσεις, ενώ από προχτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την προκλητική δικαστική απόφαση, που κήρυξε τις κινητοποιήσεις τους παράνομες και καταχρηστικές.

Συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, των Εκπαιδευτικών Αθήνας, τις Συγκοινωνίες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, το Συνδικάτο Λιθογράφων, το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών και Τροφίμων πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στα εργοστάσια της ΣΟΦΤΕΞ στο Βοτανικό και το Μεγάλο Πεύκο, αναδεικνύοντας την ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο εργοστάσιο του Βοτανικού «άμεση» ήταν η εμφάνιση αστυνομικών δυνάμεων, που αναγκάστηκαν, όμως, να φύγουν ύστερα από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ ευχαρίστησαν τα ταξικά σωματεία για την πρωτοβουλία που πήραν και την αλληλεγγύη τους, που τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ