Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
«Το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του!»

Μία μέρα μετά την πρόταση του εισαγγελέα να αθωωθεί ο εφοπλιστής Κληρονόμος, ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Γιώργος Τρανταλίδης, ξεκίνησε την αγόρευσή του καλώντας τους δικαστές να δείξουν «σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή»

Μπροστά στις ευθύνες τους έθεσε τους δικαστές ο Γιώργος Τρανταλίδης δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, εγκαινιάζοντας το νέο γύρο των αγορεύσεων στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Τους κάλεσε να κάνουν έστω και αυτό το ελάχιστο απέναντι στα 81 θύματα, δηλαδή «να δείξετε το βαθμό του σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή, γιατί μόνο στις τριτοκοσμικές χώρες έχουμε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας».

Ο Γ. Τρανταλίδης ξεκαθάρισε από την αρχή της αγόρευσής του, τις διαφορές που έχει με τους εισαγγελείς που πρότειναν την αθώωση του Κ. Κληρονόμου και την «ελαφριά» τιμωρία του Ν. Βικάτου, καθώς όπως σημείωσε θα έπρεπε να παραπεμφθούν για διατάραξη ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας με ενδεχόμενο δόλο σε κακουργηματική μορφή, αφού εκείνοι και η εταιρία τους MFD αγνοούσαν στο όνομα του κέρδους επιδεικτικά νόμους, κανονισμούς και διεθνείς συμβάσεις.

Σχολιάζοντας αυτό που είχε ισχυριστεί ο Κ. Κληρονόμος, ότι ο τίτλος που έχει σαν πρόεδρος είναι «τιμητικός», είπε: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τιμητικούς τίτλους στη ναυτιλία γιατί ο Διεθνής Κώδικας Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM) είναι δεσμευτικός για τον Πρόεδρο και δε δημιουργεί ανεύθυνον του Προέδρου, δηλαδή του αποδίδει ευθύνες».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στις κατάφωρες παραβιάσεις που έχουν γίνει από τους επιθεωρητές του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων και του Ελληνικού Νηογνώμονα και αφορούν τα πιστοποιητικά του «ΣΑΜΙΝΑ» και τον τρόπο που αυτά λαμβάνονταν. «Ο θάνατος εδώ είναι το τραγικό αποτέλεσμα των εγκληματικών παραλείψεων πλοιάρχου, εφοπλιστή Κληρονόμου κλπ. μια και το πλοίο δε θα έπρεπε καν να είχε αποπλεύσε», είπε ο Γ. Τρανταλίδης, ενώ ανέδειξε και τις εγκληματικές ευθύνες του Ελληνικού Νηογνώμονα λέγοντας: «Παράλληλες είναι οι ευθύνες και του γενικού τεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Νηογνώμονα Διονυσίου Μελισσηνού, που ευελπιστούμε να ασκηθεί η ποινική δίωξη αφού για πολλοστή φορά καθ' υποτροπήν και εξακολουθηματικά συντέλεσε λόγω της έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, στην επέλευση του τραγικού ατυχήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ