Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο πλουτισμού των εφοπλιστών

Την αντίθεσή της στην κυβερνητική πολιτική εκφράζει με ανακοίνωσή της η Τοπική Συντονιστική Επιτροπή Χίου για τις Ακτοπλοΐες

Η πολιτική της κυβέρνησης στην ακτοπλοΐα «όχι μόνο δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα, αλλά επιδείνωσε την κατάσταση», διαπιστώνει η Τοπική Συντονιστική Επιτροπή Χίου για τις Ακτοπλοΐες.

Η Επιτροπή συνεδρίασε, προχτές, και εκτίμησε τις νέες εξελίξεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Η απόφαση έκανε δεκτή την εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΕΝ, για άμεση απελευθέρωση των ναύλων των επιβατών της Γ΄ θέσης (οικονομικής) και της μεταφοράς οχημάτων και εμπορευμάτων.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει πως «η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και μεταξύ τους συνεχίζει να υποβαθμίζεται» και «οι εφοπλιστές αποθρασύνονται και εντείνουν την ασύδοτη δράση τους». Μονόδρομο χαρακτηρίζει τον αγώνα των κατοίκων όλων των νησιών για: Δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων. Μείωση του υψηλού ναύλου μεταφοράς επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων. Απρόσκοπτη τακτική σύνδεση, χειμώνα - καλοκαίρι, των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους. Τη στήριξη όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, με τη διατήρηση των κατακτήσεων και δικαιώματά τους (συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, ΑμΕΑ, φοιτητές).

Τέλος, καταγγέλλει «την πολιτική της κυβέρνησης, που εφαρμόζεται από το ΥΕΝ, το οποίο υποκύπτοντας σε πιέσεις της ΕΕ, για πλήρη άρση καμποτάζ, ικανοποιεί και εξυπηρετεί τις απαράδεκτες αξιώσεις της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας».

Το δίκιο των αιτημάτων της Συντονιστικής είναι αδιαμφισβήτητο. Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρεται στις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης. Οπως είναι γνωστό, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα των κατοίκων των νησιών για «ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα μέτρα για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με βάση τις ανάγκες επιβατών και ναυτεργατών (2022-07-01 00:00:00.0)
Πλατιά συσπείρωση για την ακτοπλοΐα (2008-12-25 00:00:00.0)
Η πρόταση του ΚΚΕ (2007-07-24 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για συγκοινωνίες προς όφελος του λαού (2005-11-22 00:00:00.0)
Η αντιλαϊκή πολιτική στην ακτοπλοΐα (2005-08-11 00:00:00.0)
To KKE προτείνει (2005-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ